Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με την Κούβα που αντιστέκεται

Να απελευθερωθούν άμεσα οι πέντε Κουβανοί αγωνιστές που κρατούνται εδώ και δέκα χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ και να σταματήσει ο βάρβαρος και απάνθρωπος αποκλεισμός που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Κούβα, ζήτησε ο λαός της Θεσσαλονίκης με μαχητική του συγκέντρωση και πορεία που έγινε χτες το βράδυ.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας ο Θόδωρος Κυριακίδης, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και όλους τους φορείς να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση για τη λήξη του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού της Κούβας, καθώς και την άμεση αποφυλάκιση των 5 Κουβανών πατριωτών αγωνιστών και την επιστροφή στις οικογένειές τους.

Εκλεισε την ομιλία του με τα λόγια του ενός από τους πέντε Κουβανούς φυλακισμένους, του Χεράρδο Ερνάντες, που εξ ονόματος των πέντε μόλις άκουσε την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου είπε: «Θα μείνουμε όσα χρόνια χρειαστεί, 30, 40 όσα και να 'ναι. Οσο ένας από εσάς εκεί έξω αντιστέκεται, κι εμείς θα αντισταθούμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη». Και συμπλήρωσε «εμείς θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στον ιμπεριαλισμό».

Ο Γιώργος Βούλγαρης, γραμματέας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι η αλληλεγγύη στους πέντε Κουβανούς αγωνιστές αναδεικνύει την ίδια την αναγκαιότητα της υπεράσπισης της Κουβανικής Επανάστασης, του ίδιου του λαού της Κούβας.

Η πορεία κατέληξε στο προξενείο των ΗΠΑ, όπου θυροκολλήθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ