Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
«Αθώα» η κυβέρνηση για τα μολυσμένα ηλιέλαια

Στις ίδιες τις επιχειρήσεις, μετέθεσε ο υπουργός τις ευθύνες διάθεσης στην αγορά μολυσμένων ηλιέλαιων, που έπρεπε να είχαν αποσυρθεί και καταστραφεί!

Δε φταίμε εμείς, αλλά οι επιχειρήσεις! Αυτό ήταν το στίγμα των χτεσινών δηλώσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, με αφορμή το επιμολυσμένο με παραφινέλαιο ηλιέλαιο «ΚΟΡΕ SANOLA Ηλιέλαιο» που εντόπισε προχτές ο ΕΦΕΤ σε κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Βερόπουλος στο Χαϊδάρι. Στα πλαίσια αυτά, ο υπουργός Ανάπτυξης Χ. Φώλιας έβγαλε «λάδι» την κυβέρνηση για το γεγονός ότι η δημόσια υγεία βρίσκεται ανοχύρωτη μπροστά στην επιχειρηματική ασυδοσία, μιλώντας αόριστα για «διερεύνηση τυχόν ευθυνών της παραγωγού εταιρείας» και για «ελέγχους που συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση»! Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι με υπουργική απόφαση θα κλείσει για μια βδομάδα το συγκεκριμένο κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο οποίο βρέθηκε να πωλείται το συγκεκριμένο λάδι.

Αναδεικνύοντας στην ουσία τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη παρτίδα είναι από εκείνες που έπρεπε να έχουν αποσυρθεί και καταστραφεί. Για το γεγονός ότι συνεχίστηκε η διάθεση του επικίνδυνου ηλιέλαιου, μετέθεσε την ευθύνη στις ίδιες τις επιχειρήσεις ψελλίζοντας κάποιες δικαιολογίες περί αδυναμίας του ΕΦΕΤ να επιβλέψει με επάρκεια τη σχετική διαδικασία σε όλα τα στάδια. Δίνοντας, μάλιστα, συγχωροχάρτι στις επιχειρήσεις που πρόσφατα γέμισαν την αγορά με μολυσμένα λάδια, ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν έφεραν ευθύνη γιατί... δεν ήταν υποχρεωμένες από τη νομοθεσία να περιλάβουν στα περίφημα «συστήματα αυτοελέγχου» αναλύσεις για τον εντοπισμό ορυκτελαίου! Ακόμη, απέδωσε στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ την ευθύνη για την επιστροφή της συγκεκριμένης παρτίδας στο ράφι, γιατί, κατά τον ίδιο, η παραγωγός εταιρεία είχε από το καλοκαίρι ενημερώσει για τις ακατάλληλες παρτίδες.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής επιβλήθηκε ποινή σφράγισης, για μία βδομάδα - από τις 12 μέχρι τις 18 Νοέμβρη - στο κατάστημα της «Καρφούρ Μαρινόπουλος» στη Γ΄ Σεπτεμβρίου 77 στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ