Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παναγροτικά συλλαλητήρια

Συλλαλητήρια στις 3 Δεκέμβρη σε Λάρισα και Καρδίτσα, διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μέλη της ΠΑΣΥ

Παναγροτικά συλλαλητήρια κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν πιστά οι ελληνικές κυβερνήσεις, διοργανώνουν στις 3 Δεκέμβρη, σε Λάρισα και Καρδίτσα, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Τα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των αποφάσεων που πάρθηκε πριν λίγο καιρό στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ για συνέχιση του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στη σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από την ΚΑΠ και, γενικότερα, στην πολιτική ξεκληρίσματος της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Οπως επισημάνθηκε στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Ομοσπονδιών, το επόμενο διάστημα ξεκινούν περιοδείες και εξορμήσεις στα χωριά για την επιτυχία των συλλαλητηρίων, απευθύνοντας στον αγροτικό κόσμο κάλεσμα μαζικής συμμετοχής. Στα Τρίκαλα, ανάλογη απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε σύσκεψη που συγκαλεί η Γραμματεία της ΠΑΣΥ, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο «Πανελλήνιο».

Επίσης, στο Νομό Λάρισας σε συσκέψεις εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών, που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία σε Τύρναβο και Αγιά αποφασίστηκε η αγωνιστική κάθοδος των αγροτών, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από την ακαρπία και την καρπόπτωση, στην Αθήνα, την ερχόμενη Πέμπτη 13 Νοέμβρη, διεκδικώντας την άμεση καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων.

Φέτος, η τραγική κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς, έρχεται να επιδεινωθεί με τη μεγάλη πτώση στις τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα. Οπως επισημαίνει η ΠΑΣΥ, οι μικρομεσαίοι αγρότες μπορούν να βρουν διέξοδο και λύσεις στα προβλήματά τους μόνο με αγώνα. Πρέπει, όμως, να συνειδητοποιήσουν ότι δε φτάνει ο αγώνας για τα «καθημερινά προβλήματα», αλλά χρειάζεται, συσπειρωμένοι στην ΠΑΣΥ, αγώνας συνεχής, με ουσιαστικό διεκδικητικό περιεχόμενο και καθαρή πολιτική προοπτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ