Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η απεργία πείνας των κρατουμένων

Συνεχίζεται η κινητοποίηση των φυλακισμένων με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, 8.000 κρατούμενοι απέχουν από το συσσίτιο, ενώ πάρα πολλοί προχώρησαν σε απεργία πείνας.

Στο μεταξύ, το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών (ΚΕΣΦ) - υπό τον αντίκτυπο της πανελλαδικής κινητοποίησης των φυλακισμένων - συνέρχεται σήμερα σε δεύτερη ειδική συνεδρίαση, όπου θα συμμετάσχουν και οι πρόεδροι των αρμόδιων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο καθηγητής Χρ. Μυλωνόπουλος και ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός.

Τη συμπαράστασή τους προς τα αιτήματα της Πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, εξέφρασε χτες με ανακοίνωσή της και η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία αναφέρει ότι η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές δεν περιποιεί τιμή στην ελληνική πολιτεία και στην πραγματικότητα οι φυλακές αποτελούν σχολείο εγκλήματος και χωματερές ανθρώπων και ψυχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ