Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΤΑΜΕΙΑ - ΤΑΞΥ: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία (εκτός του ΙΚΑ), λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών προβλημάτων, ως αποτέλεσμα της διαδικασίας ενοποίησης που προβλέπει η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση. Σήμερα πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας), με συγκέντρωση στις 12.30 στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αύριο 24ωρη απεργία. Τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών - αποτέλεσμα και αυτό της διαδικασίας ενοποίησης - καταγγέλλουν οι 40 συμβασιούχοι γιατροί στα πολυιατρεία του πρώην Ταμείου Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το οποίο ενοποιήθηκε με το ΙΚΑ.

ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ: Σε 48ωρη απεργία προχωρούν στις 13 και 14 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές στους ΟΤΑ, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας, ζητώντας αναβάθμιση στις αποδοχές τους, κάλυψη των κενών θέσεων, βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστηρίων κ.ά. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σήμερα, τρίωρη στάση εργασίας (12.00 - πέρας ωραρίου), με συγκέντρωση στην Ομόνοια (στοά Ειρηνοδικείου Αθήνας) στις 12.30. Μεθαύριο, τρίωρη στάση εργασίας τις ίδιες ώρες και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Στο διάστημα 24/11 - 28/11 οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας θα πραγματοποιήσουν δίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας (9.00 π.μ. - 11.00 π.μ.).

«ΔΕΠΟΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ (Χαρ. Τρικούπη 178) πραγματοποιούν σήμερα και μεθαύριο 13/11, στις 15.15 μ.μ., οι πρώην εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) που μετατάχθηκαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από την υπηρεσία, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων, αποζημιώσεων, ενσήμων.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκφράζει την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης για την κατάργηση του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μέχρι τώρα 11μελές ΔΣ του ΕΟΦ αντικαθίσταται από «νέο όργανο που καθιερώνεται με την επωνυμία "Γενικό Συμβούλιο", έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο έναντι του "παντοδύναμου" Προέδρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ