Τετάρτη 3 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΝΓΚ
Ξεκαθαρίζει το τοπίο

 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σήμερα και για τους επόμενους ομίλους του Τσάμπιονς Λινγκ με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στους 6ο και 8ο όμιλο. Συγκεκριμένα αγώνας «δίχως αύριο» είναι αυτός που θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου με τη φιναλίστ του περσινού τελικού Μπάγερν να υποδέχεται τη Γκλάσκοου Ρέιντζερς, σε ένα παιχνίδι, όπου όποιος χάσει χάνεται... Οι Βαυαροί μπορεί να έχουν το πλεονέκτημα έδρας, αλλά υπολείπονται ενός βαθμού των Σκοτσέζων, που βρίσκονται στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου με 7 βαθμούς έναντι 6 της Μπάγερν. Ετσι, σήμερα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης για την ομάδα του Οτο Χίτζεφελντ. Η Γκλάσκοου θα προσπαθήσει να διατηρήσει αλώβητη την εστία της, αφού εκτός των άλλων ακόμα και με ισοπαλία παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η ισπανική Βαλένθια που αποτέλεσε μια από τις εκπλήξεις της πρώτης φάσης, καθώς εξασφάλισε νωρίς - νωρίς την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου υποδέχεται την Αϊτχόβεν που μαθηματικά διεκδικεί ακόμα την τρίτη θέση που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ.

Σταυρόλεξο θυμίζει η κατάσταση στον 8ο όμιλο, όπου Τσέλσι και Χέρτα Βερολίνου -που κοντράρονται σήμερα- ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 8 βαθμούς και είναι φυσικά τα πρώτα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Μίλαν που υποδέχεται στην έδρα της τη Γαλατάσεράι. Μια ισοπαλία στην Αγλλία βολεύει τόσο τους γηπεδούχους όσο και τους Γερμανούς, αφού ακόμα και εάν νικήσει η Μίλαν θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση. Σε αυτή την περίπτωση οι Ιταλοί αποχαιρετούν την πρώτη φάση. Πάντως ούτε οι Τούρκοι είναι αδιάφοροι, αφού με νίκη στο Μιλάνο παίρνουν αυτοί την τρίτη θέση και οδηγούνται στο ΟΥΕΦΑ.

Από κει και πέρα τυπική διαδικασία αποτελούν τα παιχνίδια στον 5ο και 7ο όμιλο. Στο πρώτο η Μόλντε υποδέχεται τη Ρεάλ που ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ ως γνωστό αδιάφορος είναι και ο αγώνας του Ολυμπιακού Σταδίου μεταξύ του Ολυμπιακού και της Πόρτο. Στον 7ο όμιλο η Μπορντό, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, δοκιμάζει τις δυνάμεις της στην έδρα της Βίλεμ, ενώ η δεύτερη του ομίλου Σπάρτα Πράγας υποδέχεται την απογοητευτική φέτος Σπάρτακ Μόσχας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ