Τετάρτη 3 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΜΤΚ 1-0
Πρόκριση με άγχος

Ο Ντράγκαν  Τσίριτς, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, λύτρωσε την Ενωση, που δεν  έπεισε για μια ακόμη φορά

«Χάσαμε λόγω των 2 αποβολών σε μια περίοδο που ελέγχαμε το παιχνίδι και δεν ήταν αναγκαίο να κάνουμε 2 ανόητα φάουλ». Στα λόγια του τεχνικού της ΜΤΚ, Χεν Τεν Κάτε, αντικατοπτρίζεται πλήρως η εικόνα του χθεσινού αγώνα,. Η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0, πήρε την πρόκριση, αλλά για μια ακόμη φορά δεν έπεισε. Μόνο ένα γεγονός είναι αρκετό να τεκμηριώσει τα παραπάνω. Μετά το γκολ και παρά την αριθμητική υπεροχή, η ΑΕΚ ήταν αυτή που κλείστηκε στην περιοχή της...

Από την αρχή οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν αρκετά αγχωμένοι και... θολωμένοι. Η υπεροχή τους ήταν «φλύαρη» και σταμάταγε έξω από την περιοχή των Ούγγρων. Χωρίς φαντασία έδειχναν ανίκανοι να φθάσουν με ορθόδοξο τρόπο στο γκολ. Οσο λοιπόν πέρναγε ο χρόνος και το γκολ δε... φαινόταν στον ορίζοντα, το άγχος μεγάλωνε και τα πράγματα «σκούραιναν».

Τη λύση έδωσε η ανοησία των Ούγγρων, που σωστά αποβλήθηκαν (55` Φεχέρ, 59` Αλμάι) και μια επέλαση του Κοπιτσή. Ηταν το 73΄ όταν ο αμυντικός της Ενωσης μπήκε από αριστερά και ο Κόβατς τον ανέτρεψε. Ο Τσίριτς ευστόχησε και έστειλε την ΑΕΚ στην κλήρωση της Γενεύης (την Παρασκευή).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς δε θέλησε να αναλύσει το ματς. Αναφέρθηκε στην αυστηρή διαιτησία που υπάρχει στην Ευρώπη, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη νίκη για την ομάδα του. Στην αντίπερα όχθη, φανερά απογοητευμένος ο τεχνικός της ΜΤΚ δήλωσε: «Με βάση την εικόνα και των δυο ματς δεν προκρίθηκε ο καλύτερος, αλλά ο τυχερότερος. Πάντως εύχομαι στην ΑΕΚ καλή συνέχεια». Με λάθη η διαιτησία του Γάλλου Καριμπιάν.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Πέτριτς, Μάρκος, Μπιέκοβιτς, Τσίριτς, Νικολαΐδης, Κοπιτσής (50` Κατσαβός), Ζήκος, Κασάπης, Λάκης (34` Κωνσταντινίδης), Καλιτζάκης. ΜΤΚ: Μπάμπος, Φέχερ, Κοτούρ, Κόβατς (78` Αρκας), Χαλμάι, Σάμοστ, Μαντάρ, Ερος, Κένεσι (63` Ιλες), Κομλόσι, Εγκρεσί.


Γ. ΚΑΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ