Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα φοιτητές και σπουδαστές

Επόμενοι σταθμοί ο γιορτασμός του Πολυτεχνείου και οι κινητοποιήσεις στις 21 Νοέμβρη

Με το βλέμμα στραμμένο στον αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και στην προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 21 Νοέμβρη, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι προχωρούν σε συνελεύσεις και αγωνιστικές διεργασίες.

Απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση ΕΕ - κυβέρνησης στα δικαιώματα στη μόρφωση και στη δουλειά, φοιτητές και σπουδαστές προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αιτήματα αιχμής ενάντια στον αντιδραστικό νόμο πλαίσιο και στην κοινοτική οδηγία 36/05 για τα κολέγια. Σχετικές αποφάσεις συμμετοχής στον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου, στην κινητοποίηση στις 21 Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο στις 27 Νοέμβρη με το ΠΑΜΕ, έχουν πάρει μέχρι στιγμής οι παρακάτω φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι: Φυσικού, Νηπιαγωγών, ΣΓΤΚΣ και Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ (Αθήνας), Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Χημικού, Φυσικού και Φιλοσοφίας (Πάτρας), Χημικού και Φαρμακευτικής (Θεσσαλονίκης) και Ειδικής Αγωγής Βόλου.

Στην Πάτρα

Δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτούν «καμία θυσία για την πλουτοκρατία», φοιτητές πραγματοποίησαν χτες το πρωί συμβολικό αποκλεισμό υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στην Πάτρα, διαμαρτυρόμενοι για τα «φοιτητοδάνεια». Οι φοιτητές παρέμειναν στο χώρο για τέσσερις περίπου ώρες και μοίρασαν στους περαστικούς ενημερωτικό υλικό για τις εξελίξεις στην Παιδεία. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα που έχουν αποφασίσει επτά φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης. Σήμερα, προγραμματίζεται φοιτητική συναυλία ενώ αύριο θα γίνει πικετοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ