Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Οργανώνεται ο αγωνιστικός εορτασμός

Εντείνονται οι προετοιμασίες από τους φορείς του μαζικού κινήματος για τον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Στην Αθήνα, η Επιτροπή Φορέων, που αναλαμβάνει κάθε χρόνο την ευθύνη του εορτασμού, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το πρόγραμμα του τριημέρου, στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων. Ο εορτασμός θα κορυφωθεί και φέτος με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού, το Σάββατο στις 6 μ.μ., η ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση στο κτίριο Γκίνη, με θέμα «40 χρόνια ΚΝΕ» και ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Τη συμμετοχή τους στον εορτασμό και την πορεία αποφασίζουν στις γενικές τους συνελεύσεις φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι. Επίσης, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ έχει αποφασίσει την παρουσία του με τραπεζάκι μέσα στο χώρο του ιδρύματος της Πατησίων, κατάθεση στεφάνου το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι και προσυγκέντρωση για την πορεία, τη Δευτέρα, στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Σε ανάπτυξη πολύμορφης δράσης που θα δίνει ιδιαίτερο βάρος στις εκδηλώσεις μέσα στους τόπους δουλειάς, καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, μπροστά στον εορτασμό για την 35η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Για την κατάθεση στεφανιών στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει ορίσει συνάντηση την Κυριακή, 16 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).

Στη Βόρεια Ελλάδα

Η συγκέντρωση για τον αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της επετείου έχει οριστεί στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη, στις 4.30 μ.μ., στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Σχετικό κάλεσμα απευθύνουν φοιτητικοί σύλλογοι, το Συντονιστικό των μαθητών και το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις στη Βόρεια Ελλάδα έχουν οριστεί σε:

  • Κομοτηνή, 4 μ.μ., πάρκο Περιφέρειας.
  • Καβάλα, 4.30 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη.
  • Ξάνθη, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Αλεξανδρούπολη, 4.30 μ.μ., δημαρχείο.
  • Κοζάνη, 6 μ.μ., πλατεία.
  • Φλώρινα, 6 μ.μ., πλατεία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ