Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να σταματήσει η επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στη ΓΑΔΑ

Καταδικάζοντας την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους και δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι «η τρομοκρατία δε θα περάσει», εκπρόσωποι του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ. Στο πλευρό τους η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και δικηγόροι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».

Σε συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής Δ. Μπούτσικα, εκείνος είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν συλλεχτεί στοιχεία από τα οποία να προκύπτουν αξιόποινες πράξεις μαθητών. «Σκοπός τους είναι η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός μαθητών. Καμιά αξιόποινη πράξη δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί σε βάρος τους. Ο αγώνας τους είναι απόλυτα δίκαιος, αποφασίζουν μέσα από γενικές συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες τον τρόπο που θα αγωνιστούν και θα περιφρουρήσουν τον αγώνα τους», σημείωσε η Κατερίνα Γεράκη, δικηγόρος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης». «Οι βανδαλισμοί δεν έχουν καμία σχέση με το μαθητικό κίνημα, δεν έχουν σχέση με μας. Οι μαθητές συνεχίζουν τον αγώνα τους με όλες τις μορφές κινητοποιήσεων. Και δεν πρόκειται κανείς να μας πείσει ότι ενδιαφέρει την εισαγγελία αν τα σχολεία μας είναι μισογκρεμισμένα (σ.σ. από καταστροφές στις καταλήψεις), γιατί είναι ερείπια εδώ και χρόνια! Καλούμε καθηγητές και γονείς να μην "καρφώσουν" τα παιδιά τους», υπογράμμισαν εκπρόσωποι του Συντονιστικού.

Στο αίτημα για διακοπή της εισαγγελικής έρευνας, ο αστυνομικός διευθυντής απάντησε ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας. «Ακόμη κι αυτή η εντολή είναι θέμα συζήτησης κατά πόσο είναι νόμιμη και αν θα πρέπει να εκτελείται», σχολίασε η Κ. Γεράκη. Η αντιπροσωπεία ζήτησε, επίσης, την άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις. «Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Η κυβέρνηση να αποσύρει και να καταργήσει την ΠΝΠ. Να πάρουν θέση όλα τα πολιτικά κόμμα, ειδικά το ΠΑΣΟΚ, που το 1999 επί κυβέρνησης Σημίτη και υπουργίας Γερ. Αρσένη ψηφίστηκε. Σήμερα η κυβέρνηση βλέπει τον εχθρό της δημοκρατίας και της νομιμότητας στο πρόσωπο των μαθητών. Πιστεύει ότι τα προβλήματα που υπάρχουν και δημιουργούνται στην εκπαίδευση οφείλονται στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών. Οι μαθητές οφείλουν να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον και να παλεύουν για αυτό», τόνισε ο Βασίλης Τόγιας, πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ και κάλεσε τους γονείς να μη γίνουν καταδότες των παιδιών τους και να σταθούν στο πλευρό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ