Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΔΕΑΕ
Τα ίχνη ουρανίου «οδηγούν» στο Ισραήλ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Αμεση υπήρξε η αντίδραση της συριακής ηγεσίας στις διαρροές από διπλωμάτες της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, σύμφωνα με τις οποίες εντοπίστηκαν «ίχνη ουρανίου» κατά στις επιθεωρήσεις στην βομβαρδισμένη από ισραηλινά αεροσκάφη, το Σεπτέμβρη του 2007, κτιριακή εγκατάσταση. Η διαρροή συνέπεσε με δηλώσεις του επικεφαλής της ΔΕΑΕ, αλ Μπάρανταϊ, ο οποίος υποστήριζε ότι υπάρχουν ακόμη «πολλά ερωτήματα που ζητούν απάντηση όσον αφορά στις πυρηνικές δραστηριότητες (αν υπάρχουν) της Συρίας». Ο Μπάρανταϊ δεν επιβεβαίωσε τις διαρροές, αλλά ζήτησε «στενότερη συνεργασία» από τη Δαμασκό.

«Στον ισραηλινό βομβαρδισμό θα πρέπει ν' αναζητηθεί η πηγή των ιχνών ουρανίου» απαντούσε, χτες, ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών. Ο Ουαλίντ αλ Μουάλεμ υποστήριξε ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν την εν λόγω εγκατάσταση με βόμβες που έφεραν ουράνιο, συμπληρώνοντας ότι είναι μια γνωστή τακτική που ακολουθούν και οι ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας χαρακτήρισε «πολιτικό και όχι τεχνικό το θέμα», εκτιμώντας ότι απώτερος στόχος είναι ν' ασκηθούν πιέσεις στη χώρα του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ