Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέα αιματηρή εισβολή στη Γάζα

Μέχρι σήμερα αρκούν τα τρόφιμα της υπηρεσίας του ΟΗΕ για 750.000 Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς συνεχίζεται ο ισραηλινός αποκλεισμός

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Νέα εισβολή στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, στο ύψος του καταυλισμού Κχαν Γιούνις, έγινε, χτες, από τον ισραηλινό στρατό, υπό την κάλυψη αεροσκάφους. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών, αλλά και όλμων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις μαχητές της «Χαμάς» και να τραυματιστεί τουλάχιστον ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

Με νέα ανακοίνωσή της, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επανέλαβε ότι τα τρόφιμα που υπάρχουν στις αποθήκες στη Γάζα αρκούν μέχρι σήμερα και ότι από αύριο τουλάχιστον 750.000 άνθρωποι θα μείνουν χωρίς τροφή. Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν, εκ νέου, και οι ξένοι δημοσιογράφοι διά της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών, καθώς για πολλοστή ημέρα δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στη Λωρίδα.

  • Με μια σύντομη συνέντευξη Τύπου ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, προερχόμενος από Ουάσιγκτον και Παρίσι, ο γενικός διευθυντής πολιτικών υποθέσεων του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Γιόσι Γκαλ. Ο κ. Γκαλ ανάμεσα σε άλλα χαρακτήρισε «ιδιαίτερα αποδοτικές» τις επαφές που είχε με τους Ελληνες ομολόγους του, με θέμα την περαιτέρω αναβάθμιση τόσο των ισραηλινο-ευρωπαϊκών σχέσεων όσο και των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς (χαρακτηριστικό ότι οι διμερείς οικονομικές συναλλαγές το 2007 κυμάνθηκαν στα 570 εκατομμύρια δολάρια).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ