Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου

Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης και μικρότερες στις τιμές των βενζινών - σούπερ και αμόλυβδης - ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Ανάπτυξης για τη βδομάδα από σήμερα μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Συγκεκριμένα, η τιμή της βενζίνης σούπερ και της αμόλυβδης αυξάνεται κατά 1,10 δρχ. το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 6,70 δρχ. και του θέρμανσης κατά 3,60 δρχ. το λίτρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του Νοέμβρη μέχρι και σήμερα έχει επιβληθεί σωρευτικά αύξηση 11,3 δρχ. το λίτρο στη βενζίνη σούπερ, 12,5 δρχ. στην αμόλυβδη, 28,9 δρχ. στο πετρέλαιο κίνησης και 17,8 δρχ. στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ετσι, με βάση τις παραπάνω νέες αυξήσεις τις οποίες το υπουργείο Ανάπτυξης αποδίδει στις αναπροσαρμογές των διεθνών τιμών, η «ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης» που καταρτίζει το υπουργείο για τη βενζίνη σούπερ διαμορφώνεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής και το νομό Θεσσαλονίκης στις 232,30 δρχ. το λίτρο και για την αμόλυβδη στις 215,40 δρχ. το λίτρο.

Στο μεταξύ μέχρι τις 27 του Δεκέμβρη αναβάλουν τις κινητοποιήσεις τους για το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων οι βενζινοπώλες, περιμένοντας, όπως ανακοίνωσαν, θετικές εξελίξεις από τη μεριά της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή πάντως η κυβέρνηση διά στόματος υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει πρόθεση να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για το ωράριο που δίνει στους νομάρχες την αρμοδιότητα να το ρυθμίζουν κατά περιοχές. Ο ίδιος, μιλώντας για λογαριασμό της «αγοράς» ανέφερε μιλώντας χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η αγορά θέλει να πάμε στο παλιό ωράριο. Εχουν αλλάξει τα πράγματα και πρέπει να το καταλάβουν οι βενζινοπώλες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ