Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Μέχρι 31 του Δεκέμβρη η υποβολή δηλώσεων

Παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων χρεών και υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ μέχρι 12 του Γενάρη

Τη δυνατότητα υποβολής αρχικής ή συμπληρωματικής δήλωσης Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας σε όσους δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα, χωρίς την επιβολή προστίμων, πρόσθετων φόρων και άλλων κυρώσεων, δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Με τη ρύθμιση αυτή, η κυβέρνηση προσβλέπει τόσο σε αύξηση των εσόδων από το συγκεκριμένο φόρο, όσο και για την ικανοποίηση στο να εξυπηρετήσει τις προεκλογικές σκοπιμότητες του κυβερνώντος κόμματος.

Σε χτεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 1999 οι παραπάνω υπόχρεοι μπορούν να υποβάλλουν αρχική ή συμπληρωματική δήλωση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας χωρίς να τους επιβληθεί πρόσθετος φόρος, πρόστιμο ή άλλη κύρωση, για τα έτη 1997, 1998 και 1999. Διευκρινίζεται ακόμη ότι ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τα έτη 1998 και 1999, θα καταβληθεί σε 3 ίσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη με την υποβολή της δήλωσης. Ειδικά για το έτος 1997 ο ΦΜΑΠ που θα βεβαιωθεί σε 2 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη θα καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου, από τη βεβαίωση του φόρου, μήνα.

Επίσης με σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται μέχρι τις 12 του Γενάρη 2000 η προθεσμίες για τις εξής περιπτώσεις:

  • Καταβολής όλων των βεβαιωμένων χρεών στις Εφορίες (η προθεσμία κανονικά λήγει στις 31 Δεκέμβρη 1999).
  • Υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και παραδόσεων και δηλώσεων INRASTAT.
  • Υποβολής όλων των άλλων δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών και τελών που λήγουν στις 31 Δεκέμβρη 1999.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ