Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΝΓΚΟ
Διευρύνεται η κρίση με τη συμμετοχή και ξένων στρατών...

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλούνται ρεπόρτερ του ΒΒC, υποστήριξαν χτες ότι στο έδαφος της ΛΔ Κονγκό βρίσκονται εδώ και μέρες στρατιώτες από γειτονικές αφρικανικές χώρες, όπως η Ζιμπάμπουε και η Αγκόλα (που στηρίζουν τον κογκολέζικο στρατό και την κυβέρνηση του Τζόζεφ Καμπίλα) και η Ρουάντα που χρηματοδοτεί και εξοπλίζει κατά καιρούς τους ένοπλους του Κογκολέζου πολέμαρχου Λοράν Νκούντα.

Σύμφωνα μ' αυτές τις πηγές, οι ξένοι στρατιώτες φορούν τη στολή του κογκολέζικου στρατού, πραγματοποιούν περιπολίες αλλά αδυνατούν να επικοινωνήσουν με το ντόπιο πληθυσμό αφού μιλούν είτε πορτογαλικά, είτε αγγλικά...

Στο μεταξύ, αμφότερες οι εμπόλεμες πλευρές έχουν βάλει στο στόχαστρο τους άμαχους λεηλατώντας τις λιγοστές τους προμήθειες σε τρόφιμα και πόσιμο νερό, βιάζοντας νεαρά κορίτσια και στρατολογώντας παιδιά.

Εκπρόσωποι της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η κατάσταση είναι δραματική εξαιτίας των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, ανακοίνωσαν ότι επιχειρούν πέρα απ' τη διανομή κάποιων τροφίμων και πόσιμου νερού, να επανασυνδέσουν παιδιά που έχουν χαθεί μέσα στη λαίλαπα της κρίσης, με τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ