Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Νέες καταγγελίες για τη λαθρεμπορία οργάνων

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Σέρβοι εισαγγελείς κατήγγειλαν χτες ότι η περίεργη εξαφάνιση τουλάχιστον 40 ψυχικά ασθενών το 2001, που νοσηλεύονταν σε ψυχιατρείο της πόλης Στίμλιε του Κοσσυφοπεδίου, ενδέχεται να συνδέεται με το κύκλωμα αφαίρεσης και λαθρεμπορίας ζωτικών οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων από Αλβανούς αυτονομιστές στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο εκπρόσωπος της σερβικής εισαγγελίας για εγκλήματα πολέμου Μπρούνο Βέκαριτς είπε στο «Ασοσιέιτεντ Πρες» πως οι αρχές έχουν στοιχεία στο πλαίσιο των ερευνών τους για πάνω από 300 Σέρβους που απήχθησαν από Αλβανούς αυτονομιστές στη διάρκεια και μετά το τέλος του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο κατά το διάστημα 1998-99. Ο Βέκαριτς είπε ότι υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν τη μεταφορά ασθενών απ' το ψυχιατρείο του Στίμλιε σε λεωφορειάκια, με τελικό προορισμό την Αλβανία και έκτοτε δεν τους είδε κανείς. «Αξιόπιστα στοιχεία δείχνουν πως κάτι αποτρόπαιο συνέβαινε στην Αλβανία», κατέληξε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Η κυβέρνηση των Κοσσοβάρων Αλβανών στην Πρίστινα απέκρουσε τις καταγγελίες σαν «εικοτολογίες»...

  • Για μουσείο προορίζεται το τελευταίο μοντέλο του αυτοκινήτου «Yugo», που κάποτε ήταν εθνικό σύμβολο της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Σύμφωνα με τον διευθυντή της «Ζάσταβα», το εργοστάσιο ανέστειλε την κατασκευή των «Yugo», θέτοντας εκτός της παραγωγικής γραμμής τα τελευταία εννέα «Yugo Korals» και το «Yugo Economic» έπειτα από τη συμφωνία που υπέγραψαν τον περασμένο Οκτώβρη η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία «Fiat» και η σερβική κυβέρνηση για την υλοποίηση κοινής επένδυσης και την ίδρυση της εταιρείας «Fiat Automobili Srbija».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ