Σάββατο 15 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΙΝΤΡΑΚΑΤ» - ΛΑΡΙΣΑ: Ελεύθεροι αφέθηκαν, τελικά, χτες το μεσημέρι οι 18 Βούλγαροι εργάτες που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, στο εργοστάσιο «ΙΝΤΡΑΚΑΤ», στη Λάρισα, με την κατηγορία της παράνομης εργασίας. Το Αυτόφωρο όρισε χτες τακτική δικάσιμο για τις 27 Μάρτη του 2009. Στα δικαστήρια βρέθηκαν εργαζόμενοι της «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» καθώς και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), με επικεφαλής τον πρόεδρο Τ. Τσιόγκα. Παρέμβαση για την απελευθέρωσή τους έκανε προχτές το βράδυ και ο Αντ. Σκυλλάκος, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ στον υφυπουργό Εσωτερικών Π. Χηνοφώτη.

«ΦΟΥΛΓΚΟΡ»: Σε πικετοφορία προχώρησαν χτες εργαζόμενοι στην Κόρινθο ενάντια στις απολύσεις και στις 45 διαθεσιμότητες που προχώρησε η πολυεθνική εταιρεία παραγωγής καλωδίων «Φούλγκορ» μετά από κάλεσμα της ΔΑΣ στην επιχείρηση. Με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία», πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους.

ΥΔΡΑ: Για δεύτερη μέρα χτες οι κάτοικοι της Υδρας απέκλεισαν το λιμάνι του νησιού απαιτώντας τη δρομολόγηση συμβατικού πλοίου. Η Υδρα εξυπηρετείται συγκοινωνιακά μόνο με ταχύπλοο και «δελφίνι» ενώ το εισιτήριο από Πειραιά για Υδρα έχει φτάσει τα 28 ευρώ. Σε ανακοίνωσή τους οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Κώστας Τζατζάνης και Ελένη Παπαδοπούλου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα και επισημαίνουν ότι αυτά που βιώνουν και οι κάτοικοι είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της «απελευθέρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ