Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι γονείς στη διεκδίκηση της μόρφωσης

«Τις χτυπητές αδυναμίες και τα τραγικά αδιέξοδα» της λεγόμενης εκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης», που αναδείχτηκαν ξανά και με τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Β` και Γ` Λυκείου, καταγγέλλει με προχτεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, «δεν μπορεί να υποτάσσονται τα πάντα στη λογική της διαδικασίας εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό το εξετασιοκεντρικό πλέγμα έχει απορυθμίσει τα σχολεία, έχει υποβαθμίσει την παρεχόμενη γνώση και έχει ευνοήσει την ανάπτυξη της παραπαιδείας».

Στη συνέχεια η Ομοσπονδία Γονέων κάνει αναφορά στα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας σε σχέση με την εποχή «προ μεταρρύθμισης» και σημειώνει: «Η στέρηση από χιλιάδες μαθητές του απολυτηρίου του Λυκείου, αλλά και η "γεωγραφία" των αποτελεσμάτων με τις εργατικές συνοικίες και τις αγροτικές περιοχές να έχουν τριπλάσια ποσοστά απόρριψης από τον μέσο όρο, παραπέμπουν σε ένα άδικο, ταξικό και αποτυχημένο σύστημα που βάζει φραγμούς και κάνει διακρίσεις».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι αγώνες για ενίσχυση και αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και η διεκδίκηση της ποσοτικής και ποιοτικής διεύρυνσης της μόρφωσης είναι ο κύριος προσανατολισμός των οργανώσεων των γονέων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ