Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ALTEC TELECOMS»
Σταθερά στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Συνάντηση χτες με την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Απολύσεις και στο Φάρμακο, κινητοποιήσεις στην «Ιντρακόμ»

Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της «ΑΛΤΕΚ Τέλεκομς» (θυγατρικής του ομίλου ΑΛΤΕΚ), οι οποίοι, μπροστά στην πτώχευση της εταιρείας που έχει εξαγγείλει η εργοδοσία, βρίσκονται εδώ και μέρες σε κινητοποιήσεις για να διασφαλίσουν το δικαίωμά τους στην εργασία, συναντήθηκε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μετά τη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος δήλωσε:

«Αυτά τα παιδιά της γενιάς των 700 ευρώ, όπως συνηθίζεται να λέγεται, βρίσκονται προ των πυλών της απόλυσης και με κίνδυνο να μην αποζημιωθούν, γιατί η εταιρεία "Altec Telecoms" κηρύσσει πτώχευση, ή πηγαίνει προς πτώχευση. Είναι τα τραγικά θύματα της μεγάλης και ταχύρυθμης ανάπτυξης που γνώρισε η Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια, πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ. Μιας ανάπτυξης που υποτάχθηκε πλήρως στα κέρδη, στη συγκέντρωση κεφαλαίων, σε ένα σκληρό και αδυσώπητο ανταγωνισμό που θύματα έχει όλους τους εργαζόμενους. Και αυτούς που δουλεύουν σε επιχειρήσεις που παραμένουν σήμερα ανοιχτές, αλλά και αυτούς σε επιχειρήσεις που κλείνουν.

Είμαστε στο πλευρό τους. Το μάξιμουμ που θα θέλαμε να προσπαθήσουμε είναι να μη χάσουν τη δουλειά τους. Σε κάθε περίπτωση όμως θα τους συμπαρασταθούμε για να μη μείνουν στο έλεος της ανεργίας χωρίς αποζημίωση. Ο,τι μπορούμε θα το κάνουμε και θεωρούμε ότι πρέπει όλος ο κλάδος, ο οποίος σήμερα είναι μεγάλος και κυρίως απασχολεί νέους ανθρώπους, να συσπειρωθεί στο πλευρό τους γιατί η ανεργία χτυπάει την πόρτα και άλλων».

Από τη μεριά των εργαζομένων, ο Προκόπης Προκοπίου επισήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη διασφάλισης της εργασίας τους, ενώ ανέφερε ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί εργαζόμενοι και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου. Σήμερα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα δικαστήρια, στις 9 το πρωί, όπου εκδικάζεται η αίτηση της εταιρείας για πτώχευση.

Στο Φάρμακο και την «Ιντρακόμ»

Στην απόλυση πέντε εργαζομένων προχώρησε την προηγούμενη βδομάδα η φαρμακοβιομηχανία GAP -επικαλούμενη και αυτή την κρίση - προκαλώντας την άμεση παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων. Την προηγούμενη Παρασκευή το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο συναντήθηκαν με την εργοδοσία απαιτώντας την ανάκληση των πέντε απολύσεων. Ενώ χτες το Συνδικάτο με τη συμπαράσταση εκπροσώπων από άλλα ταξικά συνδικάτα πραγματοποίησε εξόρμηση στη βιομηχανία και συγκέντρωση στο χώρο εργασίας. Στην παρέμβαση παραβρέθηκαν και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Το Συνδικάτο μοίρασε ανακοινώσεις και ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις απολύσεις. Τόνισε ότι εντάσσονται στις γενικότερες μεθοδεύσεις του κεφαλαίου για να φορτώσει την κρίση στους εργαζόμενους και να διατηρήσει την κερδοφορία του. Υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση ενιαία αγωνιστική απάντηση, με πρώτο βήμα τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 27 του Νοέμβρη και στην πανελλαδική απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 του Δεκέμβρη.

Σε απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις που μπορεί να φθάσουν -ίσως και να ξεπεράσουν - τις 200. Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία, σε συνάντηση με το σωματείο, χαρακτήρισε «ύβρη» το αίτημα για αυξήσεις και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις, στις οποίες θα πρέπει να συναινέσουν οι εργαζόμενοι για να βγει ο όμιλος από την κρίση, αλλιώς θα βάλει λουκέτο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ