Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΤΟΜΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Τους αφήνουν εκτός επιδότησης

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα των παραγωγών βιομηχανικής ντομάτας του Ν. Βοιωτίας, είναι το θέμα της Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου.

Στο κείμενο της Ερώτησης, τονίζεται: «Ο καθορισμός των 4.000 κιλών/στρέμμα ως κατώτερης στρεμματικής απόδοσης στη βιομηχανική ντομάτα, που όρισε ο ΥΠΑΑΤ ως προϋπόθεση καταβολής της συνδεδεμένης επιδότησης, θα έχει σαν αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των ντοματοπαραγωγών Ν. Βοιωτίας να μην πάρουν αυτήν την επιδότηση. Η επιδότηση είναι καθοριστική για την κάλυψη των καλλιεργητικών εξόδων των ντοματοπαραγωγών, επειδή οι στρεμματικές τους αποδόσεις είναι μικρότερες από το παραπάνω όριο, λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά την καλλιεργητική περίοδο. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί με απόφασή του να εξαιρέσει από την παραπάνω προϋπόθεση τους παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας του Ν. Βοιωτίας, ίσως και άλλων περιοχών που εξαιτίας αντίξοων καιρικών συνθηκών είχαν στρεμματικές επιδοτήσεις μικρότερες από το παραπάνω όριο, έτσι ώστε να πάρουν τη συνδεδεμένη επιδότηση και να αποφύγουν τη χρεοκοπία».

Καταλήγοντας, η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό, «τι ενέργειες θα κάνει για να καταβληθεί η συνδεδεμένη επιδότηση και στους παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας, οι οποίοι εξαιτίας αντίξοων καιρικών συνθηκών είχαν αποδόσεις μικρότερες των 4.000 κιλών/στρέμμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ