Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
«Υποδοχή» στον Μπους με διαδηλώσεις

ΛΙΜΑ.--

Με διαδηλώσεις αναμένονταν να υποδεχτούν χτες οι εργαζόμενοι του Περού τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Ου. Μπους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας των Εργαζομένων του Περού - (CGTP). Ο Μπους έφτασε χτες στο Περού, στο τελευταίο του ταξίδι ως πρόεδρος των ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού, ή APEC.

Χτες διοργανώθηκε επίσης «αντιιμπεριαλιστική ημερίδα», ενώ ο γενικός γραμματέας της CGTP Μάριο Ουαμάν δήλωσε ότι η κινητοποίηση έχει στόχο «να καταδικαστεί η παρουσία του Μπους, καθώς είναι ο πραγματικός ένοχος για την οικονομική κρίση, που πλήττει τους εργαζόμενους», ενώ εργαλείο επιβολής είναι οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου - TLC. H συγκέντρωση αναμενόταν να πραγματοποιηθεί χτες το απόγευμα - πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας - στην Plaza Dos de Mayo, ενώ οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν πορεία και θα φθάσουν έως τις πύλες του χώρου όπου θα συνεδριάσουν οι ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν παρά τα δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί, αφού περίπου 99.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρο το Περού, όπου έχει κηρυχτεί κατάσταση συναγερμού.

Ο οικοδεσπότης της Συνόδου, πρόεδρος του Περού, Αλαν Γκαρσία, εξέφρασε την ελπίδα πως η σύνοδος θα εκπέμψει ένα «ισχυρό μήνυμα εναντίον του προστατευτισμού», καλώντας τις χώρες που συμμετέχουν να εντείνουν τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση του «ελεύθερου εμπορίου» παρά την κρίση και την ύφεση που καταγράφεται διεθνώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ