Τρίτη 25 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Παρέμβαση για τη σύλληψη Αφγανού οικοδόμου

Συγκέντρωση το πρωί του Σαββάτου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου

«Πληρωμένη» απάντηση σε όσους χτυπούν και τρομοκρατούν εργάτες, έδωσαν το Σάββατο το πρωί δεκάδες μέλη του ΚΚΕ, αλλά και συνδικαλιστές οικοδόμοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου. Εκεί, όπου από την προηγούμενη Δευτέρα και για 4 μέρες, χωρίς καμιά αιτιολογία, κρατήθηκε και χτυπήθηκε ένας Αφγανός εργάτης επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα από τον εργολάβο.

Οι αστυνομικοί, αντί να συλλάβουν τον εργοδότη, όπως προβλέπεται άλλωστε από τη νομοθεσία, έπιασαν και ξυλοκόπησαν τον μετανάστη εργάτη, ενώ του κράτησαν και την κόκκινη κάρτα. «Η απάντηση θα είναι πολύ σκληρή όταν χτυπιούνται και κρατούνται εργάτες!», τόνισε στον διοικητή ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ενώ απαίτησε να του επιστραφούν τα χαρτιά του και η Αστυνομία να αναγκάσει τον εργοδότη να καταβάλει τα δεδουλευμένα.

Η Αστυνομία ισχυρίστηκε πως δεν ήξερε ότι του χρωστάει δεδουλευμένα, παρά το γεγονός ότι ο εργολάβος ήταν αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία και ο Αφγανός εργάτης από την πρώτη στιγμή το κατήγγειλε. Μάλιστα, όπως δήλωσε στον «Ρ», «με χτυπούσαν και έλεγαν: Θέλεις λεφτά ε;». Τα μέλη του ΚΚΕ και οι συνάδελφοί του οικοδόμοι φώναζαν διαρκώς συνθήματα, που δήλωναν ότι «η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Τα έγγραφα του μετανάστη θα δοθούν τις επόμενες μέρες από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Οσο για τα χρήματα, ο εργοδότης δεν εμφανίστηκε σε χτεσινή συνάντηση που είχε οριστεί με το Συνδικάτο Οικοδόμων και αντ' αυτού έστειλε κάποιον συνεργάτη του. Ωστόσο, η απάντηση θα είναι ακόμα πιο δυναμική αν τις επόμενες μέρες δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα στον εργάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ