Τρίτη 25 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Δυο ακόμα εργάτες στη λίστα του θανάτου

Στους 113 οι σκοτωμένοι στους τόπους δουλειάς από τις αρχές του 2008

Στα κάτεργα της εργοδοσίας πέφτουν κορμιά. Στη φωτογραφία, πυροσβέστες μεταφέρουν νεκρό εργάτη από εργοτάξιο στην περιοχή της πλατείας Κολιάτσου τον περασμένο Οκτώβρη
Στα κάτεργα της εργοδοσίας πέφτουν κορμιά. Στη φωτογραφία, πυροσβέστες μεταφέρουν νεκρό εργάτη από εργοτάξιο στην περιοχή της πλατείας Κολιάτσου τον περασμένο Οκτώβρη
Στο χαμό δυο ακόμα εργατών οδήγησε το περασμένο τριήμερο το κυνήγι του κέρδους, που έχει μετατρέψει τους τόπους δουλειάς σε κάτεργα, ανεβάζοντας τους νεκρούς εργαζόμενους από την αρχή του 2008 σε 113. Ο 50χρονος Αχμέτ Κουτσούκ Τσολάκ, πατέρας δυο παιδιών, πομάκικης καταγωγής, από το μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης «Αλουμίνιον της Ελλάδας» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ), έπεσε στο κενό από ύψος δέκα περίπου μέτρων, την ώρα που βρισκόταν ανεβασμένος σε «πασαρέλα» (κουπαστή) για να διαπιστώσει αν είχε αδειάσει το σιλό, στη διάρκεια εργασιών εκφόρτωσης καραβιού που μετέφερε βωξίτη σε σκόνη.

Λόγω κακής κατασκευής (όπως λένε εργαζόμενοι της εταιρείας) υποχώρησε το δάπεδο, με αποτέλεσμα ο εργάτης να βρει ακαριαίο θάνατο, αφού έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι. Το νέο «ατύχημα» έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση ειδικά σε όσους ανήκουν στα εργολαβικά συνεργεία, αφού γίνονται θύματα «ατυχημάτων» πολύ συχνά, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τους εκβιασμούς της εργοδοσίας για να μη δηλώνουν τι γίνεται, να μην απευθύνονται στο ΣΕΠΕ κτλ.

Νεκρός από φορτηγό εκφόρτωσης που εκτελούσε αμμοληψίες στην κοίτη του Αχελώου ανασύρθηκε χτες λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στα Καλύβια Αγρινίου ένας ακόμα 60χρονος εργαζόμενος. Τα ακριβή αίτια του νέου εργατικού «ατυχήματος» δεν έχουν γίνει γνωστά. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρακείμενο μηχάνημα (τσάπα) παρέσυρε και ανέτρεψε την καρότσα του φορτηγού κατά τη στιγμή της εκφόρτωσης, με αποτέλεσμα το ντελαπάρισμα του φορτηγού και τον ακαριαίο θάνατο του οδηγού του. Ο εργαζόμενος ήταν πατέρας 4 παιδιών.

Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την Πέμπτη 13 Νοέμβρη και στη Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας, στο εκτυπωτήριο χαρτιού «ΤΖΙΜΙΣ». Ο 35χρονος Βασίλειος Παπαϊωάννου έχασε το δεξί του χέρι, όταν αυτό πιάστηκε σε μια πρέσα (μηχάνημα σκουπιδιών) και πολτοποιήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ