Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΡΩΣΙΑ
Υπογραφή σειράς συμφωνιών

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--

«Η συνάντηση με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι μια καλή ευκαιρία, ώστε να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία βήματα για τη βελτίωση της συνεργασίας μας σε διεθνή ζητήματα και κυρίως σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση», τόνισε ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, σύμφωνα με το Ιτάρ Τας, με αφορμή την άφιξη του Ρώσου Προέδρου στη Βραζιλία, το δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

Η ατζέντα των συνομιλιών των δύο ηγετών είναι ευρύτατη και περιλαμβάνει σειρά θεμάτων, όπως η ειρηνική χρήση της διαστημικής τεχνολογίας και της πυρηνικής τεχνολογίας, την ενέργεια και ειδικότερα τους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τη χρήση των νέων τεχνολογιών, καθώς και τη γεωργία. Αναμενόταν, δε, η υπογραφή σειρά οικονομικών, εμπορικών και ενεργειακών συμφωνιών. Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Ρώσου Προέδρου είναι η Βενεζουέλα, στην οποία αναμένεται να φτάσει σήμερα, ενώ η αυλαία τέλους θα είναι η επίσκεψή του στην Κούβα.

  • Οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τη Βραζιλία έχουν προκαλέσει το θάνατο 68 ανθρώπων μέχρι στιγμής, δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι και χιλιάδες είναι αυτοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη νότια πολιτεία της Σάντα Καταρίνα, όπου έχουν βρει το θάνατο τουλάχιστον 45 άνθρωποι και περισσότεροι από 22.000 έχουν μείνει άστεγοι. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι αγνοούνται λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από το Σάββατο πολλές περιοχές του Παναμά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ