Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Εκατόμβες νεκρών προκαλούν οι πλημμύρες

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ - ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν σχεδόν ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, προκαλώντας πλημμύρες, κατολισθήσεις και σπέρνοντας το θάνατο από τη Βραζιλία έως την Κόστα Ρίκα.

Στους 99 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών και 19 των αγνοουμένων από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη νότια επαρχία της Βραζιλίας, Σάντα Καταρίνα. Παράλληλα, σύμφωνα με τις αρχές, οι πληγέντες από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις φτάνουν το 1,5 εκατ., ενώ 80.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στην Κολομβία, σύμφωνα με το Τελεσούρ, 44 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, 13 αγνοούνται, πάνω από μισό εκατομμύριο είναι οι πληγέντες, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές κυρίως στα νότια της χώρας που πλήττονται με δριμύτητα.

Στον Παναμά, στους 10 έχουν φτάσει οι νεκροί, ενώ 4 είναι οι αγνοούμενοι και χιλιάδες οι πληγέντες, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στη γεωργία και τις υποδομές.

Στη Βενεζουέλα, στους 14 έχουν φτάσει οι νεκροί, ενώ περισσότεροι από 600 άνθρωποι διασώθηκαν διά αέρος και θαλάσσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Τέλος, σε προληπτικές εκκενώσεις προχώρησε, στα ανατολικά της χώρας, η κυβέρνηση της Κούβας. Στην Κόστα Ρίκα, επίσης, η κυβέρνηση διέταξε την απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ