Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Θεατρικές βραδιές

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»
«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»
Στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης», το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, με συμπαραγωγούς τους Γιώργο και Νινέτα Λεμπέση, παρουσιάζει την κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», που αναφέρεται στην Ιταλία της δεκαετίας του 1970, αλλά είναι επίκαιρη και για τη σημερινή Ελλάδα. Το έργο κοινωνικής διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα φάρσα, ξορκίζει τα κακώς κείμενα. Με καταβολές από την κομέντια ντελ άρτε και τους κωμωδιογράφους Ρουτζάντε, Γκολντόνι και Μολιέρο, ο νομπελίστας Ντάριο Φο, σημάδεψε το θέατρο της εποχής του και συνεχίζει να το τροφοδοτεί με ευφυή θεατρική σκέψη του, για ένα άλλο θέατρο και για έναν άλλο κόσμο. Καλύτερο! Διασκευή Γιάννη Καραχισαρίδη, σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Κωστέα. Παίζουν: Πάνος Σκουρολιάκος, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Αγγελική Δαλιάνη, Νίκος Ορφανός, Περικλής Αλμπάνης, Δημήτρης Λιακόπουλος.

  • Το έργο του Εντα Γουόλς «Η φάρσα της οδού Γουόλγουορθ», παρουσιάζει ο θίασος «Συν, Επί (+, Χ)», στο «Από Μηχανής Θέατρο». Ενας 50άρης Ιρλανδός, 20 χρόνια μετανάστης στο Λονδίνο, αλλά συναισθηματικά «καθηλωμένος» στην πατρίδα του, αναγκάζει τους δυο γιους του που μένουν μαζί του, να ζουν σε καθεστώς ασφυκτικής προστασίας από οτιδήποτε συμβαίνει στη «νέα πατρίδα», εμποδίζει την έξοδό τους στον «έξω κόσμο». Μετάφραση Κατερίνα Κωνσταντινάκου - Εκτορα Λυγίζου, σκηνοθεσία Εκτορα Λυγίζου, σκηνικά - κοστούμια Μαγιού Τρικεριώτη, φωτισμοί Max Penzel, κίνηση Μαριέλας Νέστορα. Παίζουν: Νίκος Γιαλελής, Γιώργος Ζιόβας, Θύμιος Κούκιος, Ντέμπορα Οντόγκ.
  • Στο «Επί Κολωνώ», επαναλαμβάνεται το έργο «Ωκεανός πολύ μπλε» από την ομάδα «ΝΑΜΑ», σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Το μπαρ κλείνει. Ο Ρόμπερτ πίνει μόνος του, ο Ντάνι εισβάλλει βίαια. Η θάλασσα. Τα όνειρα. Η φαντασία. Η πραγματικότητα... Η παράσταση βασίζεται στο θεατρικό έργο «Danny and the Deep Blue Sea» του Τζoν Πάτρικ Σάνλεϊ, σε μετάφραση Αντονι Μπερκ. Σκηνικό: Γιώργος Χατζηνικολάου, Δάφνη Λαρούνη. Παίζουν: Γιάννης Λεάκος, Μάνος Κανναβός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ