Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Ζωγραφική και χαρακτική

Εργο της Αμαλίας Μαργαριτώφ - Ζαχαριάδου
Εργο της Αμαλίας Μαργαριτώφ - Ζαχαριάδου
Από 1-10/12 στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου), παρουσιάζεται ζωγραφική της Αμαλίας Μαργαριτώφ - Ζαχαριάδου, με τίτλο «Φως, χρώμα, Ελλάδα». Οπως σημειώνει ο Τώνης Σπητέρης η έκθεση της ζωγράφου αφορά στο τοπίο, που «αποδίδει πιο έντονα το στοιχείο της νερομπογιάς, με τη ρευστή μεταλλαγή των τόνων που υπογραμμίζουν το φως και τις αστάθμητες σκιές... Με τη ρευστή αυτή ματιέρα αποδίδει την "εντύπωση" της στιγμής μέσα στο χρόνο, ανεπανάληπτη, αφού δύο έργα δεν μπορούν να είναι ίδια».

  • Ζωγραφική, σχέδιο, χαρακτική του Ευθύμη Παπαδημητρίου (1895 - 1958), φιλοξενεί η αίθουσα «William James», (Υμηττού 64, Χολαργός).
  • Ζωγραφική της Αννας Γρηγόρα φιλοξενεί η γκαλερί «Αργώ» (Νεοφύτου Δούκα 5). Τα έργα διακρίνονται για τη φωτεινότητα των χρωμάτων και την αμεσότητα με τη φύση. Η Α. Γρηγόρα αποδίδει τα τοπία λιτά και με ευαισθησία. Οπως σημειώνει ο Κυριάκος Κουτσομάλλης, «Η ζωγραφική της είναι κυρίως ένας χρωματικός ύμνος στο τοπίο. Μια ωδή στη φύση. Ενα τοπίο που έχει πατρίδα. Ενας τόπος που μας μεταγγίζει την αύρα της παιδικής ανάμνησης. Του νόστου. Τις μνήμες που συγκροτούν το γενέθλιο τόπο του καθενός...».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ