Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Οργή για τα κατοχικά εγκλήματα

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ενα ακόμη «λάθος» των κατοχικών δυνάμεων προκάλεσε έκρηξη οργής, χτες, λίγο έξω από την αφγανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, βρετανικό κομβόι, «από λάθος εκτίμηση», άνοιξε πυρ κατά ενός αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν επιβαίνοντα πολίτη και να τραυματίσει τρεις.

Αμέσως στην περιοχή συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου που άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά των κατοχικών δυνάμεων και του Προέδρου Μπους. Της οργής του κόσμου δε γλίτωσαν ούτε οι Αφγανοί αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο και δέχτηκαν βροχή από πέτρες πριν καταφέρουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Παρά την «ατυχή» στιγμή των Βρετανών στρατιωτών, πάντως, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δεν απέκλεισε διόλου το ενδεχόμενο το Λονδίνο ν' αποστείλει περαιτέρω δυνάμεις στο Αφγανιστάν εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από την Ουάσιγκτον. Απλώς το «αίτημα» θα εξεταστεί σοβαρά, γιατί όπως είπε ο Μίλιμπαντ, «η Βρετανία έχει ήδη 8.000 στρατιώτες στη δύναμη του ΝΑΤΟ και υπάρχουν αρκετές χώρες που μπορούν να συμβάλλουν με τη σειρά τους περισσότερο».

Στο μεταξύ, στα βορειοδυτικά της χώρας, στην επαρχία Μπαντιγκίς, 13 Αφγανοί στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 23 τραυματίστηκαν όταν έπεσαν σε ενέδρα Ταλιμπάν. Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι Ταλιμπάν αιχμαλώτισαν άλλους 19 στρατιώτες και κατέσχεσαν 26 στρατιωτικά οχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ