Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου

ΑΒΑΝΑ.--

Επίσημη επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί από την Πέμπτη ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Κουβανού ομόλογού του Ραούλ Κάστρο.

Οι δύο Πρόεδροι σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού συζήτησαν την πρόοδο των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και συμφώνησαν στην ανάγκη συνέχισης των σχέσεών τους σε διάφορους τομείς, μεταξύ άλλων και στον οικονομικό, αλλά και σε τομείς που αφορούν τις μεταφορές, την ενέργεια, τις επικοινωνίες, την εκπαίδευση, τη φαρμακευτική βιομηχανία, τη βιοτεχνολογία και τον τουρισμό. Χτες μάλιστα αναμενόταν να συναντηθεί με τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος επισκέφτηκε επίσης το μνημείο του εθνικού ήρωα Χοσέ Μαρτί και το μνημείο το Σοβιετικού Διεθνιστή Στρατιώτη.

Δηλώσεις Μεντβέντεφ για το ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ντ. Μεντβέντεφ χαιρέτισε την απόφαση της Ουάσιγκτον να εγκαταλείψει την προώθηση της άμεσης ένταξης της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ σημειώνοντας ότι «επικράτησε η κοινή λογική». Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ ότι αναζητούν άλλους τρόπους για να έρθουν οι δύο αυτές χώρες κοντά στο ΝΑΤΟ, κυρίως μετά τις αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει η Γερμανία και η Γαλλία. Την Τετάρτη, ο Κουρτ Βόλκερ, Αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι «ευελπιστεί πως στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα, θα αποφασιστεί η βοήθεια που χρειάζονται η Ουκρανία και η Γεωργία να εκσυγχρονίσουν το στρατό τους και να ενισχύσουν τη δημοκρατία στις χώρες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ