Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολύ άδικος ο χαμός του

Ενας από τους πλέον ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, 31 ετών, σκοτώθηκε χθες σε τροχαίο στην πλατεία Συντάγματος. Ο άτυχος ηθοποιός βρήκε ακαριαίο θάνατο στις 3.50, όταν, φορώντας κράνος, οδηγώντας τη μοτοσικλέτα του, χτυπήθηκε από ΙΧ στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Ξενοφώντος. Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη.

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της εξαιρετικής παράστασης του Εθνικού Θεάτρου, με το «Ξύπνημα της Ανοιξης» του Βέντεκτιτ. «Σύσσωμο το Εθνικό Θέατρο πενθεί για την αιφνίδια και τραγική απώλεια του ηθοποιού Κωνσταντίνου Παπαχρόνη. Εκφράζουμε την οδύνη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο επίσης σημειώνει ότι μέχρι την Παρασκευή (5/12) ματαιώνονται οι παραστάσεις του έργου «Το ξύπνημα της Ανοιξης» και ότι θα ανακοινωθεί η επανέναρξή τους.

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Τελείωσε τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (2000). Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις [«Ο δον Ζουάν στο Σόχο», «Δαίμονες και δαιμονισμένοι», «Οθέλλος», «Το γάλα» (βραβείο Α' ανδρικού ρόλου του «Αθηνοράματος»), «Τέσσερις εικόνες αγάπης», «Ο ταλαντούχος κύριος Ριπλέι», «Χειμωνιάτικο ταξίδι», «Γλυκιά μου Ιρμα», κ.ά.]. Επαιξε στην ταινία «Ο καλύτερός μου φίλος» (2001) και σε αρκετά σίριαλ («Πάλι από την αρχή», «Μωβ-Ροζ», «Ετσι ξαφνικά», «Σχεδόν ποτέ», «Βαθύ κόκκινο»).

Δύσκολα θα ξεχαστεί ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, ο νέος με τα γαλάζια μελαγχολικά μάτια και το χαμόγελο. Δύσκολα θα ξεχάσει όποιος τον είδε - σαν «Λευτέρη», στο «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη - τον νεαρό μετανάστη που σκαρφάλωνε πάνω στα τραπέζια και φώναζε, έκλαιγε στην αγκαλιά της μάνας του, που θα κλεινόταν σε ψυχιατρείο. «Για μένα» - έλεγε - «το θέατρο παραμένει μια πολιτική πράξη, είτε παίζεις είτε βλέπεις».

Γράμμα στον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη από τους συνεργάτες - φίλους του, στην τελευταία του ταινία «Σκλάβοι στα Δεσμά τους»: «Φίλε μας Κωνσταντίνε Παπαχρόνη, πάντα μας αιφνιδίαζες με τη λάμψη σου, την παρουσία σου και την ερμηνεία σου. Αυτή τη φορά, όμως, μας αιφνιδίασες οδυνηρά. Εφυγες άδικα, σε συνοδεύει όμως η αγάπη μας στο ταξίδι σου και θα σ' έχουμε ανάμεσά μας για πάντα, μέσα από την ταινία και όλα τα όμορφα που περάσαμε μαζί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ