Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλες προτεραιότητες...

Εξήντα τρεις αρχιτεκτονικές προτάσεις επεξεργάστηκαν οι τελειόφοιτοι της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, στο πλαίσιο των διπλωματικών εργασιών τους, με κυριότερο σημείο αναφοράς τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ανάμεσα στα θέματα που επεξεργάστηκαν είναι η στέγαση των μεταναστών και η κοινωνική κατοικία, τοπικές παρεμβάσεις για την ανάδειξη περιοχών, και γειτονιών της Αθήνας, όπως αυτή του Λυκαβηττού, η επανάχρηση εγκαταλειμμένων βιομηχανικών κτιρίων, η ανάδειξη της δημοτικής αγοράς της Κυψέλης, κ.ά.

Τι γίνεται όλη αυτή η δουλειά που παρουσιάζεται κάθε χρόνο από τους αποφοίτους της Σχολής; Δυστυχώς, όπως τόνισαν οι καθηγητές της Σχολής σε συνέντευξη Τύπου, η προσπάθεια αυτή πάει στο βρόντο και τα έργα παραμένουν αναξιοποίητα σε κάποια αρχεία, αφού κανείς από τους αρμόδιους φορείς (κυβέρνηση, Δήμοι κ.ά.) δεν ενδιαφέρεται για να τα υλοποιήσει.

Δε γνωρίζουμε αν όλη αυτή η δουλειά θεωρείται κοστοβόρα για καπιταλιστική εκμετάλλευση ή ότι δε θα φέρει κέρδη, γιατί πράγματι στον καπιταλισμό όλοι αυτοί έχουν άλλες προτεραιότητες, και όχι να στεγάσουν μετανάστες να ασχοληθούν με τη λαϊκή κατοικία. Αλλο ένα δείγμα της αναγκαιότητας κατάργησης της κερδοφορίας, προκειμένου τέτοιες δράσεις όπως οι εργασίες των αποφοίτων της Αρχιτεκτονικής να βρίσκουν εφαρμογή και μάλιστα για τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ