Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις για στρατό στη ΛΔ Κονγκό

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Ενισχύσεις στη στρατιά των 17.000 κυανοκράνων του ΟΗΕ στη ΛΔ Κονγκό ζήτησαν χτες μεταξύ άλλων στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αξιωματούχοι απ' το Βέλγιο, τη Φιλανδία και την Ιταλία, προτείνοντας την αποστολή δυνάμεων του ευρωστρατού στην καρδιά της Αφρικής.

Θα χρειαστούν τέσσερις ως έξι μήνες προτού φθάσουν οι περίπου 3.000 κυανόκρανοι για την ενίσχυση της αποστολής του ΟΗΕ, είπε ο Βέλγος υπουργός Κάρελ Γκουχτ, προτείνοντας να σταλούν κατά το μεσοδιάστημα στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό δύο απΌ τις επίλεκτες μάχιμες ομάδες του ευρωστρατού. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, αντέδρασε λέγοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν να στείλουν δυνάμεις μέσω ΟΗΕ και όχι μέσω μίας αποστολής της ΕΕ. Οπως είπε, «ενδέχεται να υπάρξουν επιπλοκές» από τις δύο αποστολές.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία η Βρετανία, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία αντιτίθενται στην αποστολή δυνάμεων στη ΛΔ Κονγκό λόγω των στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν στείλει σε Αφγανιστάν, Τσαντ και Βαλκάνια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ