Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις σε φορτηγά ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ

ΠΕΣΑΒΑΡ.--

«Θεαματικές» επιθέσεις σε φορτηγά ανεφοδιασμού των κατοχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν πραγματοποίησαν την Κυριακή και τη Δευτέρα «ισλαμιστές» μαχητές στο Πακιστάν. Τα φορτηγά που περνούσαν από την πόλη Πεσαβάρ και μετέφεραν κυρίως καύσιμα, προκειμένου να φτάσουν στο Αφγανιστάν, παραδόθηκαν στις φλόγες, μετά την επίθεση 300 περίπου ενόπλων «ανταρτών», που εκτόξευσαν ρουκέτες και χειροβομβίδες. Πάνω από 50 φορτηγά οχήματα υπολογίζεται ότι κάηκαν τη Δευτέρα και ακόμα 100 την Κυριακή, ενώ οι δράστες παρουσιάστηκαν σαν μαχητές των Ταλιμπάν, με την πακιστανική κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι εντείνει τη μάχη της εναντίον των «ισλαμιστών ανταρτών».

Ενας από τους φρουρούς ασφαλείας, που ήταν παρών στο συμβάν της Δευτέρας, σημείωσε ότι οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα, περιέλουσαν τα φορτηγά με πετρέλαιο και τα έκαψαν, ζητώντας από τους φρουρούς που τα συνόδευαν να μη δουλεύουν για τους Αμερικανούς.

Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τα γεγονότα και τις επιθέσεις στο Πακιστάν εναντίον των αυτοκινητοπομπών ανεφοδιασμού των στρατευμάτων τους, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις «στρατιωτικά ασήμαντες». Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 300 ΝΑΤΟικά φορτηγά διασχίζουν το Πακιστάν και τα σύνορα του με το Αφγανιστάν, επί καθημερινής βάσης και οι επιθέσεις αυτές δημιουργούν ανησυχία στις κατοχικές δυνάμεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ