Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Σε 25 χώρες το μολυσμένο με διοξίνη χοιρινό

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΔΟΥΒΛΙΝΟ.--

Αρχικά επέβαλε τους όρους ώστε να διευκολυνθεί το καπιταλιστικό κεφάλαιο και τώρα «σπεύδει» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καλέσει όλα τα κράτη - μέλη να μπλοκάρουν και να ελέγξουν όλα τα φορτία χοιρινού ιρλανδικής προέλευσης και τα επεξεργασμένα προϊόντα του μετά το σήμα κινδύνου του Δουβλίνου για εντοπισμό διοξίνης σε εκτροφεία.

Το επιμολυσμένο με διοξίνη χοιρινό έχει εξαχθεί σε 25 χώρες, εξ αυτών δώδεκα χώρες της ΕΕ - Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Δανία, Πολωνία, Βέλγιο, Εσθονία, Σουηδία, Βρετανία, Πορτογαλία και Κύπρος - και εννέα τρίτες χώρες ή εδάφη όπως Ελβετία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Ασφάλειας της Ιρλανδίας, επιμολυσμένο κρέας εντοπίστηκε ήδη στην Ολλανδία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Ο συναγερμός κηρύχτηκε την Παρασκευή μετά την ανακάλυψη της ύπαρξης διοξινών στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, περίπου 100.000 ζώα θα θανατωθούν, ενώ τρόφιμα αξίας 125 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να καταστραφούν στην Ιρλανδία και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ