Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλύπτονται...

Πώς μπορείς να χτυπήσεις και να ανακόψεις την οργανωμένη μαζική πάλη που είναι η μοναδική απάντηση στην κρατική βία και καταστολή και την αντιλαϊκή πολιτική; Η χτεσινή «Ελευθεροτυπία» παραδίδει μαθήματα:

Στο ρεπορτάζ στη σελίδα 6 έχει τίτλο «Οι μαθητές φέρνουν τα πάνω κάτω» και ακριβώς από κάτω φωτογραφία με αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα στον Πειραιά, πράξη που καμία σχέση δεν έχει με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των μαθητών αλλά με τη δράση των κουκουλοφόρων.

Στη σελίδα 14, σε θέμα έχει τίτλο: «Οι πιτσιρικάδες έσπαγαν τράπεζες και οι μεγαλύτεροι χειροκροτούσαν». Η δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ δε διευκρινίζει σε ποιους μεγάλους αναφέρεται, σε γονείς των πιτσιρικάδων, σε περαστικούς ή μήπως σε μεγαλύτερους σε ηλικία κουκουλοφόρους; Η μόνη αναφορά σε ολόκληρο το ρεπορτάζ είναι ότι «κάποιοι μεγαλύτεροι χειροκροτούν», δίνοντας μια ψευδή εικόνα και για τους πιτσιρικάδες που ήταν κουκουλοφόροι πιτσιρικάδες και όχι μαθητές και για τους μεγαλύτερους που δεν ήταν οι γονείς τους.

Το αποκορύφωμα όμως είναι στη σελίδα 15. Το ρεπορτάζ έχει τίτλο: «Στους δρόμους ανυπακοή - το ΚΚΕ υπάκουο στη "γραμμή"». Προφανώς, στην «Ελευθεροτυπία» εννοούν ανυπακοή τη δράση των κουκουλοφόρων που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της κρατικής εξουσίας για να εντείνει την καταστολή και τη βία σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Και «υπακοή» τη μαζική οργανωμένη δράση του λαού μέσα από τα συνδικάτα, τους συλλόγους, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι προφανές ότι δεν κρατιούνται και φανερώνουν το μένος τους ενάντια σε κάθε προσπάθεια οργανωμένης δράσης του λαού ενάντια σε κάθε μορφής επιχειρήσεις που στήνουν μηχανισμούς - φανερούς και μυστικούς - για να χτυπήσουν αυτό που στην πραγματικότητα απειλεί την τάξη και την ασφάλεια της αστικής τάξης. Αποκαλύπτονται μόνοι τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ