Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαγγέλθηκαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες

Κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες απηύθυνε χτες ο εισαγγελέας στους έξι πρώτους από τους 92 που συλλήφθηκαν για συμμετοχή σε έκνομες ενέργειες και για φθορές και αρπαγές ειδών από καταστήματα κατά τη διάρκεια των προχτεσινών επεισοδίων (Δευτέρα το βράδυ) στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, για τους πρώτους πέντε που προσήχθησαν στον εισαγγελέα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για έκρηξη, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (κακουργήματα) και διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη φθορά και κλοπές. Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν σε τακτικό ανακριτή στον οποίο θα ανατεθεί η δικογραφία. Ο έκτος από τους συλληφθέντες παραπέμφθηκε στο Aυτόφωρο για φθορές και άλλα αδικήματα.

Στο μεταξύ, χτες αναμένονταν να προσαχθούν στον εισαγγελέα και οι υπόλοιποι συλληφθέντες από τα Aστυνομικά Tμήματα Ακρόπολης, Ομόνοιας κ.ά., εκ των οποίων οι περισσότεροι συνελήφθησαν για κλοπές. Τέλος, προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη ζήτησαν και έλαβαν από την 17η τακτική ανακρίτρια, οι πέντε που κατηγορούνται για κακουργηματικά αδικήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ