Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΘΡΙΑΣΙΟ: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Ελευσίνας και Μεγάρων απαίτησαν χτες μέλη και στελέχη της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ με παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Θριάσιου Νοσοκομείου. Κατήγγειλαν τα μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου και των ΚΥ, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, που θα χειροτερεύσει μετά τις απολύσεις 85 συμβασιούχων τον ερχόμενο Φλεβάρη.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΚΟΖΑΝΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Επιθεώρησης Εργασίας στην Κοζάνη, στα πλαίσια της τετράωρης εργασίας, έκαναν χτες εργαζόμενοι και το ΔΣ του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας. Απαίτησαν να σταματήσουν τώρα οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, να μη μετακυλιστεί το βάρος της κρίσης στις πλάτες τους. Το Σωματείο ζήτησε την έγκαιρη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και όλων των δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση να αμείβονται με το μισθό της αντίστοιχης ειδικότητας του μόνιμου προσωπικού.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων στο ΕΚΑ και την ΟΣΝΙΕ θα γίνουν από αύριο Πέμπτη και έως την Παρασκευή 19 Δεκέμβρη στο Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων. Οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία του Σωματείου στο ΕΚΑ (Μάρνης και Γ' Σεπτεμβρίου 48Β), τις καθημερινές από τις 2.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο από τις 10 π.μ. - 2:30 μ.μ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Μέχρι την Παρασκευή, 12 Δεκέμβρη, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα μπορούν να ψηφίζουν οι συνταξιούχοι στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Στις 14 Δεκέμβρη, ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Λογιστών Αθήνας. Οι εκλογές πραγματοποιούνται στα γραφεία της Ενωσης και για τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι χρειάζονται το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών έχει ως εξής: Σήμερα 10/12: 9 π.μ. - 4 μ.μ. 11/12: 1 μ.μ. - 8 μ.μ. 12/12: 1.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. 14/12: 11 π.μ. - 6 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ