Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΕΛΛΑ - ΓΡΕΒΕΝΑ
Στους δρόμους οι αγροτοκτηνοτρόφοι

Τους παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας καλεί με ανακοίνωση του ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Πέλλας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη στον Αξιό. Παράλληλα γίνονται συσκέψεις και περιοδείες στα χωριά της περιοχής στα πλαίσια της προετοιμασίας για την όσο το δυνατό μαζικότερη συμμετοχή στην κινητοποίηση. Τα αιτήματά τους είναι:

  • Αμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση 50 ευρώ/αιγοπρόβατο, 300 ευρώ/γελάδα και χοιρο-μητέρα, λεφτά υπάρχουν - το δώρο των 28 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες το αποδεικνύει.
  • Να επιδοτηθούν οι Ζωοτροφές στο ύψος τουλάχιστον του 50% των σημερινών τιμών.
  • Θεσμοθετημένες κατώτερες τιμές παραγωγού.
  • Ακόμη να μην εφαρμοστούν μέτρα που θα επιβαρύνουν παραπάνω το κόστος παραγωγής, όπως άδειες λειτουργίας σταυλικών εγκαταστάσεων κλπ.

Και χτες - και κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες - παρέμειναν με τα τρακτέρ τους στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Βέροιας στην είσοδο της Ν. Χαλκηδόνας οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ζητούν στήριξη του εισοδήματός τους. Καθημερινά το μπλόκο τους δυναμώνει και η συντονιστική τους επιτροπή προαναγγέλλει κλιμάκωση της κινητοποίησής τους.

Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη νομαρχία Γρεβενών πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι αγρότες - κυρίως σιτοπαραγωγοί - του νομού. Την κινητοποίηση αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή αγώνα, προκείμενου να διαμαρτυρηθεί για τις μειωμένες τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ