Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αυλαίες σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
«Ατμόπλοιο Τζον Ντάνβερς» στο «Λαμπέτη»
«Ατμόπλοιο Τζον Ντάνβερς» στο «Λαμπέτη»
  • Το κοινωνικό δράμα των αρχών του αιώνα «Ατμόπλοιο Τζαν Ντάνβερς», του Φρ. Στέιτον, ανέβασε ήδη το θέατρο «Λαμπέτη». Πρόκειται για ένα τραγικά επίκαιρο θέμα, που αναφέρεται στο επικίνδυνο ταξίδι ενός σαπιοκάραβου με προτροπή του πλοιοκτήτη, παρά τη διαφωνία του καπετάνιου. Το αλόγιστο κέρδος, η εξαγορά συνειδήσεων και το χάσμα γενεών είναι διαχρονικό θέμα. «Το έργο αγγίζει την ευαισθησία του καθενός μας, θίγοντας την υποβάθμιση του ανθρώπου στο όνομα του οικονομικού συμφέροντος», υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης Γιάννης Μαργαρίτης. Η διασκευή και δραματουργική επεξεργασία είναι του Κώστα Γεωργουσόπουλου , τα σκηνικά-κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου. Παίζουν: Αγγελος Αντωνόπουλος, Κοραλία Καράντη, Δάνης Κατρανίδης, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Νίκος Σιδέρης, Αντιγόνη Αλικάκου κ.ά.
  • Στην «Αποθήκη» επαναλαμβάνεται το «Σεσουάρ για δολοφόνους» των Μπρους Τζόρνταν-Μέριλιν Αμπραμς. Το έργο παρουσιάζεται σε απόδοση-διασκευή Θοδωρή Πετρόπουλου, σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, σκηνικά-κοστούμια Γιώργου Ασημακόπουλου. Παίζουν: Τόνυ Αντονυ, Κώστας Κόκλας, Μαρία Λεκάκη, Ηρώ Μανέ, Σπύρος Νικολαΐδης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
  • Το μιούζικαλ «Ακολούθησε εκείνον που ακολουθεί ένα όνειρο» (συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ, της Λυρικής Σκηνής, του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας), σήμερα και αύριο, στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών. Κείμενο-σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη , διεύθυνση ορχήστρας-ενορχήστρωση Γιώργου Νιάρχου, σκηνικά-κοστούμια Σοφίας Παντουβάκη, χορογραφίες Ρωξάνης Παπανικόλα-Αναστασίας Θεοφανίδου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ