Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Εκτός των «τειχών»

Δημιουργία της Β. Ζέρβα
Δημιουργία της Β. Ζέρβα
«Τα μυστικά των κήπων» μας αποκαλύπτει με την έκθεση έργων της η ζωγράφος Μαρίνα Καρέλλα. Πρόκειται για την τελευταία της δουλιά, που εγκαινιάζεται στις 17 Οκτώβρη στην αίθουσα τέχνης «Μεταμόρφωσις» (Τσιμισκή 128, Θεσσαλονίκη). Η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης «Ζήτα - Μι» (Προξένου Κορομηλά 1, Θεσσαλονίκη) στην οποία εκτίθενται φωτογραφίες της Μ. Καρέλλα και την γκαλερί «Ζουμπουλάκη».

  • «Το Θεατρικό βλέμμα - Σύγχρονη εικαστική δημιουργία στη Γερμανία» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάστηκε χτες στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη ΔΕΘ. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης». Θα διαρκέσει έως τις 26 Νοέμβρη.
  • Εγκαινιάζεται επίσης στις 17 Οκτώβρη (8.30μμ) στην αίθουσα τέχνης «Παρατηρητής» (Π. Π. Γερμανού 25, Θεσσαλονίκη), έκθεση έργων χαρακτικής του Ξενή Σαχίνη. Τίτλος της έκθεσης «Φυλάκια μνήμης». Οπως σημειώνει η Αθηνά Σχινά: «Χρώμα και σχήμα, ένταση και χροιά έχουν αλλάξει τις ποιότητές τους με ποσοτικές εκτάσεις κι εντάσεις πύκνωσης κηλίδων που προσδίδουν στην υφή των επιφανειών τα γνωρίσματά τους. Ο τρισδιάστατος χώρος γίνεται δισδιάστατος».
  • Ατομική έκθεση έργων του Αχιλλέα Χρηστίδη φιλοξενείται έως τις 28 Οκτώβρη στην αίθουσα τέχνης «Τερρακόττα» (Χρ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη).
  • Εγκαινιάζεται σήμερα (7.30μμ) στην αίθουσα τέχνης «Μαρία Πλατανιά» (Αγ. Αποστόλων 6, Ζάκυνθος), έκθεση έργων ζωγραφικής της Βένιας Ζέρβα. Στην έκθεση παρουσιάζονται 35 έργα σε λάδια και ακριλικά, μικρών και μεγάλων διαστάσεων. Τοπία, εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, μέρη και τόποι σφραγισμένοι με την ιδιαίτερη ματιά της ζωγράφου. Μνήμες νοσταλγικές, ματιές από ταξίδια. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Νοέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ