Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Ετοιμάζουν ανατιμήσεις μέχρι και 40%

Για αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων που επιφυλάσσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, της τάξης του 8%-11% το 2009, με πρόσχημα την αύξηση των κατώτατων ορίων υποχρεωτικής ασφάλισης, έκανε λόγο χτες ο διευθύνων σύμβουλος της «Allianz» Π. Παπανικολάου, ενώ παράγοντες της αγοράς ανεβάζουν τα ποσοστά των ανατιμήσεων ακόμα και στο 40%. Λίγο πριν ο διευθύνων σύμβουλος της «Interamerican» Γ. Κώτσαλος ανέφερε ότι οι αντασφαλιστικές εταιρείες - οι εταιρείες, δηλαδή, στις οποίες με απλά λόγια ασφαλίζονται οι ίδιες οι ασφαλιστικές - ζητούν ήδη αυξήσεις στα ασφάλιστρα που πληρώνουν οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες πάνω από 20%, με πρόσχημα τις ζημιές που σημειώθηκαν κατά τα πρόσφατα επεισόδια! Ουσιαστικά, δηλαδή, λόγος γίνεται για ανατιμήσεις που πρόκειται να μετακυληθούν στα ασφάλιστρα του κλάδου πυρός και άλλων καταστροφών για τους πελάτες των εταιρειών που έχουν τέτοια συμβόλαια.

Την ίδια στιγμή, οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες δεν κρύβουν την επιθυμία τους να βγουν από τη μέση μικρότερες εταιρείες που τους χαλάνε τη ...«μαγιά» με χαμηλότερα ασφάλιστρα. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «Allianz», από τις 60 περίπου εταιρείες που δραστηριοποιούνται θα έπρεπε να μείνουν οι 35. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γ. Κώτσαλος έκανε λόγο για «λόμπι» μικρομεσαίων ασφαλιστικών που «υποτιμολογούν» και οι οποίες, όπως είπε, στο εξής θα πρέπει να δικαιολογούν το ύψος των ασφαλίστρων που διαμορφώνουν στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Στο μεταξύ, συνεπής στη συστηματική προσπάθεια που γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια να καλλιεργούν το έδαφος για νέους πελάτες για τις ασφαλιστικές εταιρείες μέσα από την ανασφάλεια που επικρατεί εξαιτίας των ασκούμενων πολιτικών η «Allianz» έδωσε στη δημοσιότητα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εννέα χώρες, από την οποία προκύπτει μεταξύ άλλων ότι επτά στους δέκα ερωτηθέντες στην Ελλάδα εμφανίζονται προβληματισμένοι σχετικά με τις συντάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ