Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΡΤΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Μπλόκο στην αντιαγροτική πολιτική

Δυναμική και μαχητική η κινητοποίηση στη γέφυρα Καλογήρου

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη γέφυρα Καλογήρου
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη γέφυρα Καλογήρου
Αγωνιστικό μήνυμα καταδίκης της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των εγχώριων υποστηρικτών της έστειλαν χτες οι αγροτοκτηνοτρόφοι των νομών Αρτας και Πρέβεζας, διεκδικώντας τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να ανταποκρίνονται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες, το δικαίωμα τους να παραμείνουν στα χωράφια και στις καλλιέργειες τους. Η κινητοποίησή τους, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των αντίστοιχων Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, ήταν δυναμική και αποφασιστική.

Παρατάσσοντας τρακτέρ στη γέφυρα Καλογήρου έστησαν μπλόκο στην αντιαγροτική πολιτική οικονομικού στραγγαλισμού και ξεκληρίσματος. Εκεί βρέθηκαν οι κτηνοτρόφοι που πλήττονται από τις εισαγωγές κρεάτων, το αυξημένο κόστος παραγωγής που έχει εκτιναχτεί στα ύψη μετά και την κατακόρυφη αύξηση των ζωοτροφών. Μαζί τους ήταν οι παραγωγοί κηπευτικών και οι εσπεριδοκαλλιεργητές, οι παραγωγοί πρόταξαν το μονόδρομο του οργανωμένου μαζικού αγώνα, της σύγκρουσης και ρήξης με την πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντα και τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων.

Αυτό ήταν και το στίγμα της κεντρικής ομιλίας που έγινε από τον Βαγγέλη Μπέτσα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αρτας, που κάλεσε σε συντονισμό της δράσης των μικρομεσαίων παραγωγών όλων των κλάδων στη βάση του διεκδικητικού αγωνιστικού πλαισίου που θέτει η ΠΑΣΥ. «Για τη συγκρότηση, όπως είπε, ενός μαζικού ισχυρού αγροτικού κινήματος, ικανού να φέρει τα πάνω κάτω διασφαλίζοντας το μέλλον για τη μικρομεσαία αγροτιά στα πλαίσια μιας άλλης φιλοαγροτικής πολιτικής που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, θα στηρίζει τον παραγωγικό συνεταιρισμό και θα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού». «Ο αγώνας, υπογράμμισε, για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής αφορά και τους εργαζόμενους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού και σχετίζεται με την ανάπτυξη προς όφελος του λαού».

Αυτή την ανάγκη κοινής δράσης εργαζομένων και αγροτών απέναντι στην ενιαία αντεργατική - αντιαγροτική επίθεση ανέδειξε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας Κώστας Παπαϊωάνου, ενώ την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών εξέφρασαν και οι σπουδαστές του τμήματος Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Αρτας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Στη συγκέντρωση που ολοκληρώθηκε με ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος βρέθηκαν μεταξύ άλλων αντιπροσωπείες από τις ΝΕ του ΚΚΕ Πρέβεζας και Αρτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ