Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαίνια... μετά απολύσεων

Συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού με ένα πανό που έγραφε «Τα έργα εγκαινιάζονται, οι εργαζόμενοι απολύονται - Μονιμοποίηση όλων τώρα» «υποδέχτηκαν» τον υπουργό, Μ. Λιάπη, στα προχtεσινά εγκαίνια του Ιστορικού Αρχείου των Υπηρεσιών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ, στην οδό Ψαρομηλίγκου 22.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζεται ότι «όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του Υπουργείου πολιτισμού, Αρχαιολόγοι, Συντηρητές Αρχαιοτήτων, Εξειδικευμένοι Εργατοτεχνίτες, Αρχαιοφύλακες και λοιπό εξειδικευμένο προσωπικό, βλέπουμε τη δουλειά μας να χάνεται! Μετά από πολλά χρόνια προσφοράς βρισκόμαστε στο δρόμο!». Προσθέτουν, ότι 670 εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων θα μείνουν απλήρωτοι από 1/1/2009 αφού στις 15/12 καταργήθηκε ο ειδικός λογαριασμός από τον οποίον καταβαλλόταν η μισθοδοσία, χωρίς να έχει βρεθεί άλλο κονδύλι. Επίσης, «πολλά έργα είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού ειδικά στην επαρχία», ενώ τα έργα του Γ' ΚΠΣ που δεν ολοκληρώθηκαν μένουν στον αέρα για το 2009.

Παρ' όλ' αυτά, ο υπουργός στα εγκαίνια είπε ότι... «η προστασία των τεκμηρίων της αρχαιολογικής δραστηριότητας (...) αποτελεί απαράγραπτη υποχρέωση της πολιτείας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ