Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Δεν αρκούν οι... ευελπιστίες

Από τα έργα αναστήλωσης

Eurokinissi

Από τα έργα αναστήλωσης
Στην ελπίδα... εναποθέτει την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχ. Λιάπης! Παρουσιάζοντας χτες τη Νέα Σκηνή - «Νίκος Κούρκουλος», ο υπουργός «ευελπίστησε» η ανάδοχος εταιρεία να παραδώσει και τη νεοκλασική Κεντρική Σκηνή «στις αρχές Μαρτίου και στις αρχές του καλοκαιριού τον περιβάλλοντα χώρο και το μικρό θεατράκι».

Ετσι «προσπέρασε» την «καραμπινάτη» καθυστέρηση του έργου, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Αντίθετα, είπε πως η πολιτεία, «όπως στο παρελθόν, και στο μέλλον» θα στηρίξει το Εθνικό, «για να ολοκληρωθούν οι υπολειπόμενες εργασίες στην Κεντρική Σκηνή»! Κι όμως, η Κεντρική Σκηνή παραμένει κλειστή από το 2001 και η Νέα Σκηνή από το 2005, ενώ από το 1998 η τότε διοίκηση του Εθνικού ζητούσε την εκ βάθρων ανακαίνιση του θεάτρου. Την άνοιξη του 2001 εντάχθηκε το έργο στο Γ' ΚΠΣ, η προμελέτη ολοκληρώθηκε τον Ιούνη του 2004, τον Ιούλη του 2004 προκηρύχτηκε δημόσιος διεθνής διαγωνισμός και το Μάρτη 2006 υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής!!! Σύμφωνα με τη σύμβαση όλο το έργο έπρεπε να παραδοθεί την περασμένη άνοιξη. Μπήκε ο Δεκέμβρης του 2008 και αν το ΔΣ δε συζητούσε να κηρύξει την εταιρεία έκπτωτη, ίσως να μην παραδινόταν η Νέα Σκηνή. Πώς λοιπόν μπορεί, χωρίς επιβολή δραστικών μέτρων, ο υπουργός... να «ευελπιστεί» πως τον ερχόμενο Μάρτη θα παραδοθεί η Κεντρική Σκηνή; Ο ίδιος (12/2007) έλεγε πως «υποχρέωση της πολιτείας είναι να παραδώσουμε το κτίριο για τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή το Σεπτέμβριο του 2008».

Στη χτεσινή παρουσίαση της Νέας Σκηνής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γ. Χουβαρδάς, είπε ότι αύριο εγκαινιάζεται επισήμως η Νέα Σκηνή, «ευελπιστώντας» για συνέχιση της υποστήριξης του υπουργείου «γιατί το έργο χρειάζεται οπωσδήποτε τη βοήθειά του»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ