Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
Πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της χολέρας

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--

Επείγουσα εκστρατεία για αλληλεγγύη στη Ζιμπάμπουε που πλήττεται εδώ και μήνες από επιδημία χολέρας και σιτοδεία, ξεκίνησαν χτες από την Πρετόρια στο πλαίσιο της «Αναπτυξιακής Κοινότητας νότιας Αφρικής» ηγέτες χωρών της νότιας Αφρικής με πρωτοβουλία του Νοτιοαφρικανού προσωρινού Προέδρου Γκαλέμα Μοτλάντε.

Ο Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει το όνομά του στη λίστα ηγετών που έχουν ταχθεί υπέρ της παραίτησης του Ζιμπαμπουέζου ηγέτη Ρόμπερτ Μουγκάμπε, εξέφρασε την προσδοκία πως έως το τέλος της τρέχουσας βδομάδας θα έχει οριστικοποιηθεί η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Κυβέρνηση που απ' τα μέσα Σεπτέμβρη έχουν συμφωνήσει να φτιάξουν από κοινού στελέχη του κόμματος του ZANU-PF του Ζιμπαμπουέζου Προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε και του αντιπολιτευόμενου «Κινήματος Δημοκρατικής Αλλαγής» του Μόργκαν Τσβανγκιράι...

Το ίδιο 24ωρο, ανακοινώθηκαν νεότερα στοιχεία για τα θύματα της επιδημίας χολέρας στη Ζιμπάμπουε. Τους 18.000 έχουν φθάσει οι Ζιμπαμπουέζοι που έχουν ασθενήσει απ' την ασθένεια και τουλάχιστον 1.000 απ' αυτούς πέθαναν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ