Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Εικόνες του «κόσμου» μας

«Μαλλιά - κουβάρια» στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
«Μαλλιά - κουβάρια» στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει το έργο του Νικολάου Λάσκαρη «Μαλλιά - Κουβάρια» σε διασκευή - σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στο θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας. Πρόκειται για μία κωμωδία μετ' ασμάτων, όπου τα πρόσωπα εμπλέκονται σε παρεξηγήσεις και οδηγούν τη σκηνική δράση σε απροσδόκητες καταστάσεις. Τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Κώστας Τσιάνος, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Αγγελος Μέντης, μουσική - μουσική διδασκαλία η Σοφία Καμαγιάννη, τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος. Παίζουν: Ναταλία Στεφάνου, Ελένη Ζιώγα, Παντελής Παπαδόπουλος, Γιώργος Ψυχογιός, Θοδωρής Σκούρτας, Σπύρος Τσεκούρας, Γιώτα Μηλίτση και Σπύρος Αυγουστάτος. Στο πιάνο ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει: «Ευτυχώς δε γίναμε μαλλιά - κουβάρια όσοι προσπαθήσαμε για το ζωντάνεμα του έργου στη σκηνή. Αντίθετα αγαπηθήκαμε, κουραστήκαμε και ξεκαρδιστήκαμε στα γέλια με τις ανατροπές του έργου. Στην παράσταση την τωρινή προσπάθησα να φρεσκάρω το κείμενο σε μια οικεία γλώσσα, να προσθέσω περισσότερα κωμικά στοιχεία, μουσικές γέφυρες, τραγούδια που ελπίζω να δώσουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην παράστασή μας. Η φάρσα σαν είδος έλκει την καταγωγή από την αρχαία κωμωδία, τους Πλαύτο, Τερέντιο, Μολιέρο, Γκολντόνι κ.ά.».

  • Στις 25 Γενάρη ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου του Βασίλη Κατσικονούρη «Το γάλα» στο Θέατρο «Βασιλάκου» και συνεχίζουν, όπως είχε προγραμματιστεί, στο Θέατρο «ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ» στη Θεσσαλονίκη από τις 28 Γενάρη. Η σκηνοθεσία είναι της Αννας Βαγενά, με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. «Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ενωση, με δύο γιους, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιου, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο. Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Αννας Βαγενά). Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Μουσική επιμέλεια: Αννα Βαγενά. Εκτός από την Αννα Βαγενά, παίζουν: Δημήτρης Πατσής, Στέφανος Κοσμίδης, Ανθή Κόκκινου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ