Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δεν πέρασε η μεθόδευση των μεγαλεμπόρων

Οι μικροί ΕΒΕ κράτησαν κλειστά τα καταστήματά τους και οι ταξικές δυνάμεις περιφρούρησαν με κινητοποίηση το δικαίωμα στην κυριακάτικη αργία

Από την κινητοποίηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο Ηράκλειο
Από την κινητοποίηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο Ηράκλειο
Κλειστά παρέμειναν την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στο Ηράκλειο, παρά την απόφαση της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου για την καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι μικρομεσαίοι έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι του νομού γύρισαν την πλάτη στην πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου, που με την απόφασή της θέλησε να εξυπηρετήσει τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες, στοχεύοντας στην κατάργηση της Κυριακής ως αργίας και στην περαιτέρω απελευθέρωση του ωραρίου.

Από νωρίς το πρωί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το ΠΑΜΕ βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης πραγματοποιώντας πορεία ενάντια στη μεθοδευμένη προσπάθεια καταστρατήγησης της κυριακάτικης αργίας. Το ΔΣ και μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων βρέθηκαν έξω από εμπορικά καταστήματα που επιχείρησαν να ανοίξουν, κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να συμβεί αυτό. «Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να οργανωθούν μαζικά στα Σωματεία τους και να παλέψουν για τον αγωνιστικό - ταξικό προσανατολισμό τους και τα πραγματικά τους συμφέροντα, ενάντια στην αντεργατική πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου, κόντρα στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, καλώντας σε επιφυλακή τους εργαζομένους στο εμπόριο και σε όλους τους κλάδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ