Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχείρηση φόρτωσης της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό...

ΚΑΝΟΝΙΚΑ με όσα μας έχουν πει ότι θα συμβούν το 2009, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ...εμποδίσουμε την αλλαγή του χρόνου.

Για εκατομμύρια νέους ανέργους μιλάνε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο ΟΟΣΑ. Συναγερμό για επικείμενη μείωση της ανάπτυξης και πληθωριστικές πιέσεις έχει σημάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι οι μισθοί θα μειωθούν, θα χαθούν δουλειές, δε θα υπάρχει ρευστότητα κι όλα αυτά είναι άγνωστο μέχρι πότε θα κρατήσουν.

Μας τα περιγράφουν φυσικά όλα τούτα περίπου όπως μια βροχόπτωση ή μια χιονοθύελλα. Που γίνεται ...από μόνη της και κανείς δεν τη δημιουργεί.

Λες και οι απολύσεις, για παράδειγμα, γίνονται με τον αυτόματο. Δεν τις αποφασίζουν διοικητικά συμβούλια πολυεθνικών με στόχο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους.

Η λιτότητα πάλι είναι επίσης φυσικό φαινόμενο. Δεν τη συναποφασίζουν και δεν την υλοποιούν κυβερνήσεις...

Θα τους λυπήσουμε, αλλά δεν τρώμε κουτόχορτο. Και καμία διάθεση δεν έχουμε να πληρώσουμε την κρίση τους, όσο κι αν θέλουν να μας τη φορτώσουν.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της επικαιρότητας επιμένουν να κρατάνε τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης την υπόθεση του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Η συζήτηση με αυτό το αντικείμενο είναι ίσως η μόνη που συναγωνίζεται σε ανοησία και έλλειψη νοήματος το «πότε θα γίνουν εκλογές»...

Σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν το καινούριο πακέτο φορολογικών μέτρων σε βάρος σας θα το εισηγηθεί ο Γιώργος Αλογοσκούφης ή η Ντόρα Μπακογιάννη;

Εχει τεράστια σημασία αν τα επόμενα στρατεύματα που θα φύγουν για κάποια ΝΑΤΟική αποστολή θα τα αποχαιρετίσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή ο Προκόπης Παυλόπουλος;

΄Η για να το πάμε ακόμη πιο πέρα: Πρέπει να μας νοιάζει αν η επόμενη λιτότητα θα είναι «μπλε», «πράσινη» ή «γαλαζοπράσινη» όπως συζητάνε πολλοί τελευταία;



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ