Πέμπτη 1 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εμπρακτη αλληλεγγύη από την πρώτη ώρα

Οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστατούν για να πάρει απάντηση η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, να εκφραστεί με κάθε τρόπο η συμπαράσταση στους εργαζόμενους και το λαό της Παλαιστίνης

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων
Πιστό στο διεθνιστικό του καθήκον, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ξεσηκώθηκε ενάντια στο νέο ματοκύλισμα των εργατών της Παλαιστίνης από την πρώτη κιόλας στιγμή.

«Είμαστε στο πλευρό σας». Αυτό που την περασμένη Δευτέρα τόνιζε η επιστολή της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ προς τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών δεν ήταν λόγια του αέρα. Ηταν θέση και δέσμευση, που επιβεβαιώνουν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες των ταξικών δυνάμεων που πυκνώνουν συνεχώς. Με στόχο η εργατική τάξη της χώρας μας να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στα νέα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Να βρεθούν οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας στο πλευρό των Παλαιστινίων με κάθε τρόπο. Να πρωτοστατήσουν τα συνδικάτα στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, σε κάθε κλάδο. Να ηχήσει το μήνυμα αντίστασης στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς.

Για να αποκαλυφθούν όλοι οι ένοχοι. Να μην πέσουν οι εργαζόμενοι στην παγίδα όσων καπηλεύονται το δράμα των Παλαιστινίων για να κρύψουν τις ευθύνες που έχουν. Γιατί η εργατική τάξη πρέπει να μάθει να αναγνωρίζει ποιοι είναι στο πλευρό της και ποιοι απέναντί της, ποιοι είναι αυτοί που αύριο - μεθαύριο, προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των μονοπωλίων, δε θα διστάσουν να βάλουν στη θέση των Παλαιστινίων τους εργαζόμενους οποιασδήποτε μεριάς της Γης.

Πολύμορφη δράση

Τη Δευτέρα, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. «Καλούμε τους μαζικούς λαϊκούς φορείς της χώρας μας, να καταγγείλουν αυτό το νέο έγκλημα του ισραηλινού κράτους και να καταδικάσουν τους αίτιους και συναίτιους σ' αυτό», σημείωνε ψήφισμα του Μετώπου.

Την Τρίτη το πρωί, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ βρέθηκε στην έδρα της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα, μεταφέροντας την ολόπλευρη αλληλεγγύη των εργαζομένων της Ελλάδας. «Το ΠΑΜΕ μιλά ξεκάθαρα. Δε συμφωνεί με τη λογική των ίσων αποστάσεων που χρησιμοποιούν και η κυβέρνηση και μια σειρά άλλες δυνάμεις, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα», δήλωνε μεταξύ άλλων η αντιπροσωπεία. «Καταδικάζουμε το σφαγιασμό των Παλαιστινίων. Θα κάνουμε ό,τι περνά απ' το χέρι μας για να φτάσει αυτό το μήνυμα σε όλους τους τόπους δουλειάς», ξεκαθάριζε. Η εργατική τάξη της χώρας μας είναι αλληλέγγυα στο δίκαιο αγώνα που δίνει ο παλαιστινιακός λαός να αποκτήσει κράτος, συμπλήρωνε.

Προετοιμάζεται συναυλία αλληλεγγύης

Ηδη, προετοιμάζεται αποστολή φαρμάκων που τόσο ανάγκη έχουν τα θύματα των βάρβαρων επιθέσεων. Το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης 7 Γενάρη, η ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η Πολιτιστική Παρέμβαση διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης. Ο χώρος και ο χρόνος της συναυλίας θα γίνουν γνωστά τις αμέσως επόμενες μέρες.

Στην ίδια κατεύθυνση, πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις και σε άλλες μεριές της Ελλάδας. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και χρημάτων. Η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (2ος όροφος, 8 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ η κατάθεση χρημάτων γίνεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, με αριθμό 397/29611051 (αντιστοιχεί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας).

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ πλαταίνει καθημερινά. Τις φονικές επιθέσεις που δέχονται οι Παλαιστίνιοι έχουν ήδη καταγγείλει με ανακοινώσεις τους - μεταξύ άλλων - η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ηλείας, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ζητώντας απ' την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει με ξάστερα λόγια τους ενόχους, να πάψει να κρύβεται πίσω από τη λογική των «ίσων αποστάσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό (2021-12-01 00:00:00.0)
Μήνυμα ταξικής ενότητας και πάλης από Ελληνες και Παλαιστίνιους εργάτες (2010-11-17 00:00:00.0)
Πολύμορφη αλληλεγγύη χωρίς ανάπαυλα (2009-01-10 00:00:00.0)
Την Τρίτη αναχωρεί η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για το Λίβανο (2006-07-22 00:00:00.0)
Διαδήλωση και συζήτηση για τον πόλεμο (2003-03-20 00:00:00.0)
Αρχισε η συγκέντρωση φαρμάκων για τους Παλαιστίνιους (2002-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ