Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό

Από παλιότερη αποστολή της ΠΣΟ και του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη
Από παλιότερη αποστολή της ΠΣΟ και του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη
Μεγάλη διεθνή τηλεδιάσκεψη συνδικάτων για αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησε στις 29 Νοέμβρη η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, με τη συμμετοχή 100 συνδικαλιστών από 40 χώρες από όλο τον κόσμο.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Σκόκας, αφού αναφέρθηκε στην πολύμορφη δράση που αναπτύχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στηρίζοντας όλες τις δράσεις αλληλεγγύης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ανέφερε: «Τον Σεπτέμβρη του 2003 ο τότε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάκης Τσιόγκας, επισκέφτηκε την Παλαιστίνη συμμετέχοντας στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, όπου έγινε και συνάντηση με τον Γιασέρ Αραφάτ.

Αυτό ήταν η αρχή, καθώς ακολούθησε η αδελφοποίηση με τη Γενική Ενωση Εργατών Χεβρώνας τον Νοέμβρη του 2010, σε μία από τις πιο σημαντικές πόλεις στη Δυτική Οχθη, όπου πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση. Στην ίδια κατεύθυνση, έγινε νέα επίσκεψη αντιπροσωπείας της Γενικής Ενωσης Εργατών Χεβρώνας τον Απρίλη του 2016».

Στη συνέχεια σημείωσε: «Η πανδημία που ξέσπασε τα τελευταία δύο χρόνια σίγουρα δημιούργησε πρόσθετες δυσκολίες, όμως δεν σιωπήσαμε (...)

Η απόφαση για την αδελφοποίηση των Εργατικών Κέντρων Λάρισας και Χεβρώνας εκφράζει αυτό το συναίσθημα, αυτήν τη στάση. Είχε ως σκοπό να στείλει μήνυμα προς τους ιμπεριαλιστές ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Είναι ο μόνος δρόμος για την ειρήνευση στην Παλαιστίνη.

Καταγγέλλουμε τη στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ, που στηρίζουν το Ισραήλ και προσπαθούν να ταυτίσουν τον θύτη με το θύμα. Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια αναβάθμισαν τις σχέσεις με το ισραηλινό κράτος και δεν υλοποίησαν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη του 2015, για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Η κυβέρνηση της χώρας μας συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, παρέχοντας τη γη μας, τη θάλασσα και κάθε είδους διευκόλυνση για την υλοποίησή τους. Η περιοχή μας εδώ μετατρέπεται σε κανονικό ορμητήριο για να εφορμούν οι φονιάδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Στην πόλη μας υπάρχει πια μια βάση - αεροδρόμιο του ΝΑΤΟ, εδρεύει το στρατηγείο της ΕΕ. Ολη η χώρα μετατρέπεται σε μια τεράστια βάση για τους ΝΑΤΟικούς. Ολο αυτό βάζει τον λαό μας σε τεράστιους κινδύνους. Δεν θα το δεχτούμε και γι' αυτό απαιτούμε να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν οι βάσεις σε όλη τη χώρα, να επιστρέψουν οι φαντάροι μας από τις ΝΑΤΟικές αποστολές.

Σίγουρα δεν είναι ένας εύκολος αγώνας, είναι όμως ένας αγώνας δίκαιος, επιβεβλημένος. Οι εξελίξεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο».

Ανακοίνωση για τη μέρα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εξέδωσε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, που σημειώνει χαρακτηριστικά: «Είμαστε στο πλευρό του λαού και των γυναικών της Παλαιστίνης και στον αγώνα μέχρι να τερματιστούν η ισραηλινή κατοχή και οι εποικισμοί. Μέχρι να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Μέχρι να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές. Παλεύουμε ανυποχώρητα για Παλαιστίνη ελεύθερη, στα όρια του 1967, με τον λαό κυρίαρχο και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ